ATP
Thiem: "Δεν του έβαλα δύσκολα, δεν ξέρω τι συμβαίνει" (vid)

 
Thiem: "Δεν του έβαλα δύσκολα, δεν ξέρω τι συμβαίνει" (vid)
© Felipe Zanca/Photosport
tn team Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 - 16:13

Ο Dominic Thiem άσκησε αυστηρή αυτοκριτική μετά τη νέα ήττα του, λέγοντας πως δεν ξέρει τι πάει λάθος και δεν μπορεί να βρει τον καλό του εαυτό. 

"O Garin έπαιξε καλά, αλλά του το έκανα υπερβολικά εύκολο, δεν του έβαλα δυσκολίες, δεν ήμουν αρκετά επιθετικός. Φαινόταν λες και έπαιζε σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά αν παίζω έτσι, με πολλούς παίκτες θα συμβεί το ίδιο. Δεν ήταν καν πρόκληση για εκείνον", είπε χαρακτηριστικά ο Thiem στην συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα του με 6-2, 7-6 (2) από τον Cristian Garin.

Σε ολόκληρο τον αγώνα ο Thiem δεν είχε ούτε ένα break point. Στο 1ο σετ υπέστη 2 breaks, ενώ στο 2ο σετ χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά και να σώσει 6 break points για να προστατεύσει το σερβίς του και να το στείλει στο tie-break, όπου όμως ο Χιλιανός κυριάρχησε και επιβλήθηκε με 7-2.

"Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν πηγαίνουν καλά. Στην προπόνηση κάνω πολλά πράγματα καλά, όμως όταν βγαίνω έξω για να αγωνιστώ δεν ξέρω τι συμβαίνει. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα", είπε ακόμα ο 29χρονος Αυστριακός.

Ο Thiem είχε φτάσει στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης και είχε κατακτήσει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο στο US Open το 2020. Μετά από έναν δύσκολο τραυματισμό που είχε στον καρπό, έμεινε αρκετούς μήνες εκτός το 2021 και δεν κατάφερε να ξαναβρεί τον εαυτό του ούτε στο δεύτερο μισό της σεζόν αυτής, ούτε το 2022, που είχε μια ολοκληρωμένη σεζόν με μόλις 18 νίκες (18-16). Αυτή τη χρονιά συνεχίζει να αδυνατεί να βρει τη φόρμα του και έχει πετύχει μόλις μια νίκη στις 7 πρώτες αναμετρήσεις του.

Ο Thiem ρωτήθηκε και για το πως του φάνηκε το τουρνουά του Σαντιάγο στη Χιλή, για το οποίο μίλησε με καλά λόγια, αλλά αναφέρθηκε ξανά στην προσωπική του απογοητευτική παρουσία.

"Είναι ένα πολύ καλό τουρνουά, πέρασα πολύ καλά και η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Είναι θαυμάσιο να παίζεις μπροστά σε τέτοια κοινά, όμως δυστυχώς το επίπεδό μου δεν ήταν καλό. Πρέπει να συνεχίσω και να συγκεντρωθώ στον επόμενο στόχο μου", είπε το Νο.99 της παγκόσμιας κατάταξη, που θα ταξιδέψει στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες για το Indian Wells.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots