ATP
1ος τίτλος από το 2019 για τον Jarry (vid)

 
Nicolas Jarry
Nicolas Jarry © Aljaro/Binder
tn team Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 - 8:47

O Nicolas Jarry παίζει και πάλι το καλύτερό του τένις μετά το πισωγύρισμα που είχε με την υπόθεση ντόπινγκ και κατέκτησε τον 1ο τίτλο του μετά από 4 χρόνια, στο τουρνουά της πατρίδας του στο Σαντιάγο.

Μετά τον ημιτελικό στο 500άρι του Ρίο, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά, ο Jarry ολοκλήρωσε την περιοδεία του στα λατινοαμερικάνικα χωμάτινα τουρνουά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Σαντιάγο της Χιλής, μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του.

Ο 27χρονος Χιλιανός, που έχασε ολόκληρη τη σεζόν του 2020 εξαιτίας μιας υπόθεσης ντόπινγκ για την οποία τιμωρήθηκε, χρειάστηκε να κερδίσει δυο τίτλους Challenger το 2021 για να επιστρέψει στο Top 150, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται πως έχει βρει και πάλι το καλύτερό του τένις, ίσως και το καλύτερο της καριέρας του, με τις εμφανίσεις του σε Ρίο και Σαντιάγο.

Στον τελικό του Movistar Chile Open επιβλήθηκε του για 1η φορά φιναλίστ Tomas Martin Etcheverry με 6-7 (5), 7-6 (5), 6-2.

Ήταν ένας πολύ κλειστός τελικός και ο Jarry χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσει στην ανατροπή. Στο 1ο σετ δεν υπήρξε κανένα break και ο Αργεντινός κατάφερε να το κερδίσει σε ένα γεμάτο tie-break, ενώ στο 2ο σετ ο Jarry προηγήθηκε με 3-0 και με 4-1, δεν διατήρησε όμως το προβάδισμα αυτό και οδηγήθηκε σε νέο tie-break.

Αυτή τη φορά κατάφερε να το κερδίσει με 7-5, ανατρέποντας το 2-4 μάλιστα, για να στείλει το ματς σε 3ο σετ, όπου ήταν πολύ καλύτερος και με δυο break "καθάρισε" την υπόθεση νίκη, έπειτα από 2 ώρες και 46 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 3η διαδοχική ανατροπή για τον Jarry στο τουρνουά, αφού στα προημιτελικά είχε κερδίσει τον Yannick Hanfmann με 3-6, 6-3, 6-4, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισε τον Jaume Munar με 1-6, 7-6 (4), 6-1.

Στις δυο τελευταίες εβδομάδες, ο Χιλιανός τενίστας κέρδισε τους 10 από τους 11 αγώνες που έδωσε. Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος στην καριέρα του, μετά από αυτόν που κέρδισε στο Bastad τον Ιούλιο του 2019, ενώ σήμερα ανέβηκε στο Νο.52 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας 35 θέσεις, από το Νο.87 που βρισκόταν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots