ATP
Indian Wells: Μπήκε κυρίως ταμπλό ο Κοκκινάκης

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © BNP Paribas Open
tn team Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 - 23:15

Ο Θανάσης Κοκκινάκης έκαμψε στα δυο σετ τη σθεναρή αντίσταση του Matteo Arnaldi και κέρδισε άξια την είσοδό του στο κυρίως ταμπλό του Indian Wells Masters.

Δεν ήταν εύκολη η σημερινή αποστολή του Θανάση Κοκκινάκη, στο τέλος όμως ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός τενίστας πήρε τη νίκη με 6-4, 6-4 επί του Matteo Arnaldi και πήρε την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό του πρώτου Masters της χρονιάς, στο Indian Wells.

Και τα δυο σετ ήταν πολύ κλειστά, με τον Κοκκινάκη να χρειάζεται περισσότερο από μια ώρα για να κάμψει την αντίσταση του Ιταλού στο 1ο σετ. Είχε χάσει προβάδισμα με 2-0 ο Κοκκινάκης και έμεινε πίσω με 3-4 μετά από πολλά χαμένα break points, επανήλθε όμως με νέο break στο 9ο game για το 5-4 και αφού έσβησε break point, κράτησε το σερβίς του για το 6-4.

Πολύ κλειστό ήταν και το 2ο σετ, στο οποίο ο Κοκκινάκης έχασε πρώτος break point, αλλά βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση στο 8ο game, σώζοντας o ίδιος break point, για να ισοφαρίσει σε 4-4. Ξανά έκανε break στο πολύ κρίσιμο 9o game o Κοκκινάκης, που κέρδισε τους 8 από τους 9 τελευταίους πόντους της αναμέτρησης και έφτασε στη νίκη.

Θυμίζουμε πως ο Κοκκινάκης είχε κερδίσει τον Yuichi Sugita χθες με 7-6 (5), 6-3 και με το 2 στα 2 σήμερα κέρδισε το ταμπλό των προκριματικών, παίρνοντας ένα από τα 12 εισιτήρια του κυρίως ταμπλό.

Αυτή θα είναι η 3η παρουσία του Κοκκινάκη στο κυρίως ταμπλό του Indian Wells, όπου είχε κάνει την καλύτερη πορεία του το μακρινό 2015, όταν στο ντεμπούτο του είχε φτάσει μέχρι τον 4ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots