ATP
Εντυπωσιακός Alcaraz, απέκλεισε τον Κοκκινάκη (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © BNP Paribas Open
tennisnews team Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 - 7:54

Στον πρώτο του αγώνα σε σκληρή επιφάνεια για φέτος, ο Carlos Alcaraz πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και έφτασε σε μια καθαρή νίκη επί του Θανάση Κοκκινάκη.

Το εντυπωσιακό comeback του Alcaraz συνεχίζεται, με τον 19χρονο Ισπανό να συνδυάζει την φετινή του πρεμιέρα σε σκληρή επιφάνεια με μια πειστική εμφάνιση και άνετη νίκη με 6-3, 6-3 επί του Κοκκινάκη στο Indian Wells.

Ο Alcaraz, ο οποίος έφτασε τις 9 νίκες σε 10 αναμετρήσεις στο 2023, χρειάστηκε μόλις 76 λεπτά για να "εξουδετερώσει" τον Κοκκινάκη, που είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά τις υποχρεώσεις του και είχε παίξει ήδη 3 αγώνες στην έρημο της Καλιφόρνιας.

Δεν του άφησε πολλά περιθώρια σήμερα ο Ισπανός, ο οποίος δεν απειλήθηκε με break point, έχασε μόλις 5 πόντους στα πρώτα του σερβίς (23/28) και 2 στα δεύτερα (14/16), για να αξιοποιήσει τα 3 από τα 9 break points που είχε στο ματς και να φτάσει χωρίς προβλήματα σ' αυτή την πρόκριση.

Ο Alcaraz είναι και ο μόνος παίκτης που μπορεί να απειλήσει το Νο.1 του Novak Djokovic αυτό το μήνα στην Αμερική, για να τα καταφέρει όμως θα πρέπει να κατακτήσει και τα δυο τουρνουά, του Indian Wells και του Μαϊάμι.

Προς το παρόν, ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει για τον 3ο γύρο του Indian Wells τον Tallon Griekspoor, που νωρίτερα σήμερα είχε κερδίσει τον Guido Pella με 7-6 (3), 7-6 (4).

Ο υπερασπιστής του τίτλου, Taylor Fritz, δεν είχε καθόλου εύκολο απόγευμα απέναντι στον Ben Shelton, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη με 4-6, 6-4, 6-3. Επόμενος αντίπαλος για τον Αμερικανό o Sebastian Baez, που κέρδισε τον Rinky Hijikata με 6-3, 6-1. 

Ο Holger Rune προκρίθηκε επίσης στον 3ο γύρο, επικρατώντας του Mackenzie McDonald με 7-5, 6-3 και θα αντιμετωπίσει εκεί τον Stan Wawrinka, που απέκλεισε τον Miomir Kecmanovic, με 7-6 (8), 6-4.

Τέλος, ο Hubert Hurkacz επικράτησε του Alexei Popyrin με 6-3, 6-3, ενώ εκτός 3ου γύρου έμεινε ο Borna Coric, ο οποίος ηττήθηκε στην πρεμιέρα του με 6-3, 6-3, από τον Alex Molcan.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots