ATP
Monte-Carlo: Τρεις ακόμα αποσύρσεις πριν αρχίσει το τουρνουά

 
Denis Shapovalov
Denis Shapovalov © Philippe Montigny / FFT
tn team Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 - 12:14

Μετά την... "καταραμένη" Τρίτη, μέρα στην οποία απέσυραν τη συμμετοχή τους από το Monte-Carlo 4 παίκτες, μεταξύ των οποίων και οι Rafael Nadal και Carlos Alcaraz, δυο ακόμα μεγάλα ονόματα απέσυραν τις συμμετοχές τους από το πρώτο Masters της χωμάτινης περιόδου.

Ο ένας ήταν ο Denis Shapovalov, που αποσύρθηκε χθες από το 1000άρι του Μονακό, χωρίς να έχει συνοδευτεί ακόμα με κάποια ανακοίνωση από τον ίδιο, που να εξηγεί τους λόγους.

Σήμερα η λίστα των απόντων μεγάλωσε, καθώς αποσύρθηκε και ο Gael Monfils, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που είχε στον καρπό του, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής του με τον Ugo Humbert στο Μαϊάμι.

Θυμίζουμε πως την Τρίτη απέσυραν τις συμμετοχές τους 3 πολύ μεγάλα ονόματα από το τουρνουά του Monte-Carlo, οι Rafael Nadal, Carlos Alcaraz και Felix Auger-Aliassime, καθώς και ο πρώην Top 10, Pablo Carreno Busta.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποσυρθεί και ο Yoshihito Nishioka, με τη λίστα των απουσιών να μεγαλώνει και να φτάνει ήδη τα 7 ονόματα, 3 μέρες πριν την έναρξη των αγώνων για το κυρίως ταμπλό.

Τις τελευταίες απουσίες των Shapovalov και Monfils θα καλύψουν δυο Βρετανοί, οι Andy Murray και Jack Draper, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα χρειαζόντουσαν wild card ή να περάσουν από τα προκριματικά.

Παρά τις μεγάλες απουσίες πάντως παραμένει ένα Masters τουρνουά στο οποίο θα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, με την επιστροφή του Novak Djokovic στο tour, τη συμμετοχή του πρωταθλητή των δυο τελευταίων χρόνων, Στέφανου Τσιτσιπά, αλλά και 8 παικτών συνολικά από το Top 10, συμπεριλαμβανομένων των Daniil Medvedev, Casper Ruud, Andrey Rublev, Holger Rune, Jannik Sinner και Taylor Fritz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots