ATP
Νικηφόρες πρεμιέρες στο Μονακό για Wawrinka και Thiem (vids)

 
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 - 20:09

Οι Stan Wawrinka και Dominic Thiem ξεκίνησαν δυναμικά τις προσπάθειές τους στο Monte-Carlo, όπως έκανε και ο Matteo Berrettini, αλλά και ο Alex De Minaur, που άφησε εκτός τον Andy Murray.

Ο Wawrinka χρειάστηκε 2 ώρες και 25 λεπτά μιας πολύ δύσκολης μάχης, αλλά κατάφερε να επικρατήσει του Tallon Griekspoor με 5-7, 6-3, 6-4 και να προκριθεί στον 2ο γύρο του Monte-Carlo Masters.

Εκεί, ο πρωταθλητής του 2014 θα αντιμετωπίσει τον Taylor Fritz, στην πρεμιέρα του Αμερικανού στο τουρνουά.

Ο Dominic Thiem έκανε μια ενθαρρυντική εμφάνιση και επιβλήθηκε του Richard Gasquet με 6-1, 6-4, μόλις μια εβδομάδα μετά από την πρόκρισή του στον πρώτο του προημιτελικό για το 2023, στο Εστορίλ. Aυτή ήταν η 1η νίκη του Thiem σε Masters στα 2 τελευταία χρόνια.

Στον 2ο γύρο θα έχει αρκετά δύσκολη αποστολή ο Αυστριακός, αφού θα αντιμετωπίσει το Νο.6 του ταμπλό, Holger Rune.

Ο Alex De Minaur απέκλεισε με εμφατικό τρόπο τον Andy Murray, κερδίζοντάς τον με 6-1, 6-3, για να κλείσει ραντεβού στον 2ο γύρο με τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Jan-Lennard Struff, που κέρδισε τον Albert Ramos-Vinolas με 6-4, 6-3.

Εκτός έμεινε και ο κορυφαίος Βρετανός τενίστας, Cameron Norrie, που ηττήθηκε από τον Francisco Cerundolo με 6-3, 6-4. Στον 2ο γύρο ο Αργεντινός θα παίξει με τον Matteo Berrettini, που κέρδισε τον Maxime Cressy με 6-4, 6-2 και έφτασε τις 150 νίκες καριέρας.

Ο προερχόμενος από τα προκριματικά, Ivan Gakhov, πέτυχε μεγάλη νίκη εις βάρος του Mackenzie McDonald με 7-6 (6), 2-6, 6-3 και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Novak Djokovic στο τουρνουά, ενώ ο Benjamin Bonzi θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά, μετά και τη νίκη του με 6-1, 7-5 επί του Bernabe Zapata Miralles.

Τέλος, ο Jack Draper επιβλήθηκε του Sebastian Baez με 6-3, 7-5 και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον Hubert Hurkacz, που είχε κερδίσει χθες σε περισσότερο από 3 ώρες τον Laslo Djere με 6-7 (5), 7-6 (5), 7-6 (5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots