ATP
Μπήκε δυνατά στο χώμα ο Medvedev, έκλεισε τη μάχη με Zverev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 - 17:52

Μπορεί να μην είναι η δυνατή του επιφάνεια, όμως ο Daniil Medvedev πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή πρεμιέρα στη χωμάτινη σεζόν και στο Monte-Carlo Masters.

Εύκολα προκρίθηκε στους "16" του Monte-Carlo Masters o Daniil Medvedev, ο οποίος επιβλήθηκε του Lorenzo Sonego με 6-3, 6-2 σε 88 λεπτά, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή πρώτη εμφάνιση στη χωμάτινη σεζόν για φέτος.

Ο 27χρονος Ρώσος τενίστας, ο οποίος έχει κερδίσει τις 24 από τις 25 τελευταίες αναμετρήσεις του στο tour και έχει ήδη 4 τίτλους και 30 νίκες (30-3) στο 2023, κέρδισε τους 27 από τους 30 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ έσβησε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε, που ήταν στο 3ο game του 1ου σετ.

"Έσπασε" το σερβίς του Sonego μια φορά στο 1ο σετ, στο ξεκίνημα του αγώνα για να προηγηθεί με 2-0, ενώ στο 2ο σετ το έκανε άλλες 2 φορές και έφτασε άνετα και γρήγορα στην πρόκριση.

Παράλληλα με τη νίκη του, ο Medvedev έκλεισε και μια μεγάλη μάχη με τον Alexander Zverev στον 3ο γύρο του Monte-Carlo, αφού θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα ο Γερμανός είχε επικρατήσει του Roberto Bautista Agut με 6-4, 6-4.

Θα είναι η 14η συνάντησή τους στο tour (7-6 προηγείται ο Medvedev), 2η για φέτος μετά τον 4ο γύρο του Indian Wells, όπου ο Medvedev είχε επικρατήσει σε 3 πολύ κλειστά σετ. Θα είναι ωστόσο και η 1η τους συνάντηση στο χώμα, μια επιφάνεια που γνωρίζει καλύτερα ο Γερμανός.

Την εντυπωσιακή του πορεία στο Monte-Carlo συνεχίζει και ο Karen Khachanov, ο οποίος απέκλεισε τον Ilya Ivashka με 7-6 (2), 6-2 και θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rubev, για μια θέση στα προημιτελικά.

Στους "16" καλύτερους θα είναι και ο Jannik Sinner, που κέρδιζε τον Diego Schwartzman με 6-0, 3-1 όταν ο τελευταίος εγκατέλειψε. Ο Ιταλός θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Hubert Hurkacz.

Τέλος, ο Jiri Lehecka απέκλεισε τον Grigor Dimitrov με 7-6 (4), 6-4 και θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τον Taylor Fritz, που αφού έσβησε 5 set points και πήρε το πολύ κλειστό 1ο σετ, έκανε ένα break από νωρίς στο 2ο και επικράτησε του Stan Wawrinka με 7-6 (10), 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots