ATP
Δυναμικά στην 8άδα ο Στέφανος (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 - 16:36

Τη 12η διαδοχική νίκη του στο Monte-Carlo πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που "εξουδετέρωσε" και τον Nicolas Jarry, για να μπει στα προημιτελικά.

Συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς τον 3ο διαδοχικό τίτλο του στο Monte-Carlo o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Nicolas Jarry με 6-3, 6-4 και προκρίθηκε χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα στα προημιτελικά της διοργάνωσης του πριγκιπάτου.

Ουσιαστικά ήταν η πρώτος ολοκληρωμένος αγώνας του Στέφανου στο φετινό τουρνουά, αφού στην προχθεσινή του πρεμιέρα είχε περάσει με εγκατάλειψη μετά από 22 μόλις λεπτά τον Benjamin Bonzi.

Σήμερα επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, κερδίζοντας έναν αρκετά φορμαρισμένο παίκτη, πρωταθλητή στο Σαντιάγο και ημιφιναλίστ στο Ρίο τον περασμένο Φεβρουάριο, χωρίς να κινδυνέψει καθόλου.

 

Στο 1ο σετ δεν απειλήθηκε με break point o 24χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος είχε 2 χαμένα break points στο 4ο game και τελικά "έσπασε" για 1η φορά το σερβίς του Jarry στο 6ο, για να προηγηθεί με 4-2.

 

Έχασε τριπλό match point στο σερβίς του Χιλιανού στο 2-5, 0-30 ο Στεφ, τελικά όμως ολοκλήρωσε στο διπλό του σερβίς το σετ, στο 6ο set point του συνολικά, για να κάνει το 6-3.

 

Στο 2ο σετ έχασε για 2η φορά τριπλό break point, στο 0-40 του 1ου game, ενώ στο 4ο game ήρθε και εκείνος αντιμέτωπος με break points, για 1η φορά στο ματς, έσβησε όμως τις 2 ευκαιρίες του Jarry και ισοφάρισε σε 2-2.

Στο αμέσως επόμενο game o Στεφ πήρε το break και πέρασε μπροστά με 3-2, για να πατήσει το γκάζι στη συνέχεια και να μην κοιτάξει πίσω του, κρατώντας έυκολα το σερβίς του ως το τέλος του αγώνα, για να διαμορφώσει το τελικό 6-3, 6-4 σε 1 ώρα και 33 λεπτά παιχνιδιού.

 

Αυτή ήταν η 1η νίκη του Στέφανου απέναντι στον Jarry, από τον οποίο είχε ηττηθεί στη μοναδική προηγούμενη συνάντησή τους στο γρασίδι, στο 's-Hertogenbosch, το καλοκαίρι του 2019.

Ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 12 συνεχόμενες νίκες στο Μονακό, ενώ βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν στο 16-4 νίκες.

Αυτός θα είναι ο 18ος προημιτελικός στην καριέρα του σε ένα Masters 1000 τουρνουά και θα περιμένει την αναμέτρηση του Jiri Lehecka με τον Taylor Fritz για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots