ATP
Τσιτσιπάς: "Είμαι καλύτερος από αυτό"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023 - 17:53

Απογοητευμένος ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Monte-Carlo, εξηγώντας πως τίποτα δεν πήγε καλά σήμερα και θα προσπαθήσει να μάθει από αυτή την ήττα.

"Το σερβίς μου δεν δούλεψε πολύ καλά σήμερα και απέναντι σε αντιπάλους όπως ο Taylor, πρέπει να σερβίρεις καλά. Το γνώριζα αυτό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Απλά δεν μπορούσα να βρω τον ρυθμό μου", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου σήμερα στο Monte-Carlo, μετά την ήττα του με 6-2, 6-4 από τον Taylor Fritz για τα προημιτελικά.

"Είμαι πολύ καλύτερος από αυτό και είμαι απογοητευμένος που δεν μπόρεσα να δείξω το παιχνίδι μου σήμερα. Προσπάθησα να παλέψω στο 2ο σετ. Είναι ένα καλό μάθημα. Δεν είναι μια καλή μέρα για μένα, αλλά είναι ένα καλό μάθημα", πρόσθεσε ο 24χρονος Έλληνας τενίστας.

Ο Τσιτσιπάς προερχόταν από έναν τραυματισμό στον ώμο, που τον αποσυντόνισε, μετά το καλό ξεκίνημα που έκανε στη σεζόν. Θυμίζουμε πως δεν είχε αγωνιστεί καθόλου στο Ακαπούλκο, ενώ σε Indian Wells και Μαϊάμι δεν ήταν ακόμα στο 100% του, συνεπώς δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποιο momentum πριν επιστρέψει στην Ευρώπη.

"Ο τραυματισμός στον ώμο δεν μου έδωσε την ευκαιρία να χτίσω καλό ρυθμό και momentum. Το σκεφτόμουν αρκετά, πως θα μπορούσα να είχα μαζέψει πόντους στο Ακαπούλκο, ίσως στο Indian Wells και στο Μαϊάμι, αυτά είναι τα τουρνουά στα οποία στοχεύω, τα μεγάλα τουρνουά. Μπορούν να σου δώσουν πολλούς βαθμούς και να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, με το να συγκεντρώσεις πόντους για το Race για το Τορίνο, που είναι σημαντικό για μένα."

Τέλος, ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να είναι ο "στόχος" για τους αντιπάλους του στο Monte-Carlo, αφού είναι ο υπερασπιστής του τίτλου τα δυο τελευταία χρόνια, ενώ μετά τον αποκλεισμό του Novak Djokovic αναμφίβολα ήταν και για φέτος μεγάλο φαβορί.

"Υπάρχουν παίκτες που παίζουν το καλύτερό τους τένις εναντίον μου, για να με κερδίσουν. Γνωρίζουν πόσο καλά μπορώ να παίξω στο χώμα, οπότε κάποιες φορές νιώθω πως δεν έχουν κάτι να χάσουν και απλά τα παίζουν όλα για όλα."

Το επόμενο τουρνουά για τον Τσιτσιπά θα είναι το Barcelona Open στη Βαρκελώνη, από τις 17 έως τις 23 Απριλίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots