ATP
Επέστρεψε στον τελικό του Monte-Carlo o Rublev (vids)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 15 Απριλίου 2023 - 19:02

O Andrey Rublev προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του στον τελικό του Monte-Carlo, καθώς κέρδισε στον πρώτο ημιτελικό τον Taylor Fritz με 2-1 σετ.

Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι για τον Rublev, κατάφερε όμως να "λυγίσει" τον Fritz σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες με 5-7, 6-1, 6-3 και να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Monte-Carlo Masters.

Ο Fritz, ο οποίος πανηγύρισε χθες τη σημαντικότερη νίκη του στο χώμα με αντίπαλο τον Στέφανο Τσιτσιπά (που ήταν παρών σήμερα στο Court Rainier III), κατάφερε και σήμερα να προηγηθεί με σετ, επιστρέφοντας μάλιστα 3 φορές από break πίσω, στο 0-2, στο 2-3 και στο 4-5.

Και τις 3 οι απαντήσεις του ήταν άμεσες και στην 3η φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού ο Rublev σέρβιρε για το σετ. Ο Αμερικανός όμως κατάφερε να "σπάσει" το break του Ρώσου 2 φορές στη σειρά και τελικά να πάρει το πολύ αμφίρροπο 1ο σετ με 7-5.

Πολύ διαφορετικό ήταν στη συνέχεια το ματς, με τον Rublev να ανοίγει και το 2ο σετ με break, αλλά αυτή τη φορά να πατάει πολύ καλύτερα στα πόδια του και να κάνει και 2ο break στο 6ο game, για το 5-1. Χρειάστηκε 4 set points, αλλά έκλεισε στο σερβίς του στο 7ο game το σετ ο Ρώσος, για το 6-1.

Στο 3ο σετ o Fritz έκανε πρώτος break για να περάσει μπροστά με 2-1, όμως o Rublev ισοφάρισε άμεσα, πριν το παιχνίδι διακοπεί από τη βροχή. Η διακοπή κράτησε 2 ώρες σχεδόν και ο Ρώσος επέστρεψε για να κυριαρχήσει και στο 3ο σετ, στο οποίο "έσπασε" ξανά το σερβίς του Fritz και προηγήθηκε με 5-2.

Στο επόμενο game είχε άλλες 3 ευκαιρίες να κάνει break o Ρώσος, αλλά ο Fritz έσωσε 3 match points και μείωσε σε 5-3, με τον Rublev στη συνέχεια να παίρνει τις μπάλες και να κλείνει χωρίς πρόβλημα το ματς στο δικό του σερβίς, με ένα love service game.

Για 2η φορά στην καριέρα του θα παίξει στον τελικό του Monte-Carlo o Rublev, μετά το 2021, όταν είχε ηττηθεί από τον Τσιτσιπά. Συνολικά θα είναι ο 3ος τελικός του σε ένα Masters, αφού ήταν φιναλίστ και στο Σινσινάτι, επίσης το 2021.
Θα διεκδικήσει τον 1ο τίτλο

του σε Masters και σημαντικότερο όλων στην καριέρα του, ενώ συνολικά αυτός θα είναι ο 19ος τελικός του -1ος στο 2023- και θα διεκδικήσει τον 13ο τίτλο του στο tour (12-6).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots