ATP
Rublev: "Δεν περίμενα να κερδίσω αυτό το τρόπαιο"

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 17 Απριλίου 2023 - 12:37

Ο Andrey Rublev παραδέχτηκε πως όταν ξεκινούσε το τουρνουά του Monte-Carlo δεν έβλεπε τον εαυτό του νικητή, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να πιστεύει ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα κέρδιζε ένα μεγάλο τρόπαιο.

"Νιώθω υπέροχα, είναι φανταστικό συναίσθημα. Πέρασα πολλά για να βρεθώ εδώ, είχα βρεθεί πολλές φορές σε τελικούς ή ημιτελικούς σε 1000άρια και πάντα έχανα. Επιτέλους τώρα κέρδισα ένα Masters 1000 και το έκανα στο Μονακό, σε ένα ιστορικό τουρνουά", είπε στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό ο νέος πρωταθλητής του Monte-Carlo, Andrey Rublev.

"Αυτά τα πράγματα, όπως συμβαίνει και όταν έχεις ένα break point σε ένα ματς, σε κάνουν να νιώθεις πίεση, να νιώθεις το στρες, γιατί θέλεις να κάνεις break. Κάποιες φορές συμβαίνει γρηγορότερα, κάποιες παίρνει περισσότερο καιρό, αλλά σήμερα κατάφερα να διαχειριστώ πολύ καλά τα συναίσθηματά μου", πρόσθεσε ο 25χρονος Ρώσος τενίστας.

"Ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Νιώθω πως μπορώ να βελτιωθώ αρκετά. Νιώθω πως το κάνω στις προπονήσεις. Αυτό που δεν ξέρω είναι πότε θα φανεί και στα τουρνουά. Στο τέλος, κέρδισα το τρόπαιο εδώ. Ο στόχος παραμένει να δουλέψω σκληρά και να πάω προς αυτή την κατεύθυνση, να βελτιωθώ όσο περισσότερο μπορώ."

Για το αν φοβήθηκε ότι μπορεί να μην ερχόταν ποτέ ο μεγάλος τίτλος, ο Rublev αρνήθηκε κατηγορηματικά, παραδέχτηκε ωστόσο πως δεν περίμενε να συμβεί αυτή την εβδομάδα, τουλάχιστον όχι όταν ξεκινούσε το τουρνουά: "Ποτέ δεν το σκέφτηκα αυτό. Πάντα σκεφτόμουν πως αν κάνω καλή δουλειά στο γήπεδο, τότε θα έχω τις ευκαιρίες μου για να κερδίσω μεγάλους τίτλους. Απλά δεν ήξερα πότε θα συνέβαινε, θα μπορούσε να είχε συμβεί και πριν 2 χρόνια, που έπαιξα σε 2 μεγάλους τελικούς. Τελικά συνέβη εδώ, τώρα. Πριν αρχίσει η εβδομάδα, σίγουρα δεν περίμενα να κερδίσω αυτόν τον τίτλο, αλλά άρχισα να το πιστεύω όταν κέρδισα τα πρώτα παιχνίδια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots