ATP
Ξεκίνησε την υπεράσπιση ο Alcaraz (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Barcelona Open
tn team Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 - 19:19

O Carlos Alcaraz ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου του στη Βαρκελώνη με μια άνετη επικράτηση επί του Nuno Borges.


Στην πρεμιέρα του στο Barcelona Open, ο 19χρονος Ισπανός δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Borges με 6-3, 6-1 και να πάρει μέσα σε 63 λεπτά την πρόκριση για τους "16" καλύτερους της Βαρκελώνης.

Ο Alcaraz, πρωταθλητής πέρσι στο 500άρι της Βαρκελώνης, προηγήθηκε με 5-1 στο 1ο σετ, στο οποίο υπέστη ένα break αλλά δεν αγχώθηκε και το έκλεισε με νέο break στο 9ο game, ενώ και στο 2ο σετ πήρε από νωρίς προβάδισμα με 3-0 και δεν κοίταξε πίσω του.

Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση για τον Alcaraz μετά το Μαϊάμι, όπου είχε χάσει στα ημιτελικά από τον Jannik Sinner. Ο Ισπανός δεν έπαιξε στη συνέχεια στο Monte-Carlo, εξαιτίας ενός τραυματισμού που είχε στο Μαϊάμι, αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη του φετινή αναμέτρηση στο χώμα, αφού είχε ξεκινήσει σ' αυτή την επιφάνεια τη σεζόν του, παίζοντας δυο συνεχόμενους τελικούς στο 250άρι του Μπουένος Άιρες, όπου κατέκτησε και τον τίτλο, καθώς και στο 500άρι του Ρίο.

Σήμερα έφτασε τις 19 νίκες σε 21 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν (19-2) και θα περιμένει την ισπανική μάχη μεταξύ των Roberto Bautista Agut και Bernabe Zapata Miralles, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη.

Νωρίτερα σήμερα, την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Barcelona Open πήρε και ο Casper Ruud, που κέρδισε τον Ben Shelton με 6-2, 7-6 (1). Πολύ καλό ντεμπούτο έκανε ο Diego Schwartzman, ο οποίος επιβλήθηκε του Yibing Wu με 6-2, 6-2 και θα παίξει αύριο με τον Jannik Sinner, ενώ ο David Goffin απέκλεισε τον Feliciano Lopez με 7-6 (3), 6-7 (4), 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots