ATP
Δεν πήραν ρεβάνς Πέτρος και Στέφανος

 
Δεν πήραν ρεβάνς Πέτρος και Στέφανος
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 - 22:12

Ο Πέτρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ξεπέρασαν ούτε σήμερα το εμπόδιο των Marcelo Arevalo και Jean-Julien Rojer, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός διπλού στη Μαδρίτη.

Για 2η φορά τον τελευταίο μήνα ηττήθηκαν από τους Arevalo και Rojer, No.8 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, αφού είχαν ηττηθεί από το πολύ δυνατό δίδυμο και στο Monte-Carlo, με τα δυο παιχνίδια να είναι πολύ κλειστά.

Στο Monte-Carlo είχαν "λυγίσει" στο match tie-break τα αδέρφια Τσιτσιπά, σήμερα ηττήθηκαν έπειτα από δυο γεμάτα και αμφίρροπα σετ, με 7-6 (7), 7-5.

Στο 1ο σετ καμία από τις δυο ομάδες δεν έφτασαν στο break, με τους δυο Έλληνες τενίστες να είναι αισθητά καλύτεροι και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες, με μεγαλύτερη στο 1ο game, όταν είχαν τετραπλό break point που δεν αξιοποίησαν, στο 0-40.

Στο tie-break οι πολύ έμπειροι Arevalo και Rojer προηγήθηκαν με 5-2, αλλά οι Πέτρος και Στέφανος είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, αφού με 4 συνεχόμενους πόντους πέρασαν μπροστά με 6-5 και είχαν το πρώτο set point του σετ. Οι Arevalo και Rojer δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, προηγήθηκαν εκ νέου στο 7-6 και τελικά ολοκλήρωσαν το tie-break στο 2ο set point τους, για το 9-7.

Και στο 2ο σετ Πέτρος και Στέφανος την περισσότερη ώρα φαινόντουσαν να πατάνε λίγο καλύτερα στο γήπεδο και να είναι πιο απειλητικοί από τους Arevalo και Rojer, που για μια ακόμα φορά ήταν οι πιο αποτελεσματικοί. Συγκεκριμένα, το Νο.4 ζευγάρι του ταμπλό στο μόνο game που κέρδισαν πάνω από έναν πόντο στην υποδοχή, κατάφεραν να κάνουν break και να προηγηθούν σε κομβικό σημείο με 6-5. Στη συνέχεια έκλεισαν το ματς το σερβίς τους, για να πάρουν την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Madrid Open.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν τους δυο πολύ δυνατούς Αμερικανούς Taylor Fritz και Frances Tiafoe, που κέρδισαν στις λεπτομέρειες τους Cameron Norrie και Tommy Paul με 4-6, 6-4, 10-8.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots