ATP
"Λύγισε" τον Thiem και συνεχίζει στη Μαδρίτη ο Στέφανος (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mutua Madrid Open
tn team Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 - 23:29

Καθόλου εύκολη βραδιά δεν είχε στο Caja Magica της Μαδρίτης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που κατάφερε όμως να "λυγίσει" τον Dominic Thiem στο tie-break του 3ου σετ και να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Madrid Open.

O Dominic Thiem προσέφερε μια μάχη αντίστοιχη του ονόματός του, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έστω και δύσκολα, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο τέλος, για να κερδίσει τον Αυστριακό με 3-6, 6-1, 7-6 (5) και να ξεπεράσει επιτυχώς την πολύ δύσκολη αποστολή της πρεμιέρας του στη Μαδρίτη.

Ο Thiem έβαλε δύσκολα από νωρίς στον Στέφανο, καθώς έκανε ένα πολύ καλό 1ο σετ, στο οποίο σέρβιρε εξαιρετικά και κατάφερε να κάνει και το break στο 4ο game, για να προηγηθεί με 3-1.

 

Στο επόμενο game o Αυστριακός φάνηκε πολύ δυνατός και πνευματικά, ένα κομμάτι που υστερεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, καθώς επέστρεψε από το 15-40 και έσβησε 3 break points, για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να κάνει το 4-1.

Διατήρησε τον έλεγχο έως το τέλος του σετ ο Thiem, που έφτασε ευκολότερα στο κράτημα σερβίς στα δυο επόμενα games που είχε τις μπάλες στα χέρια του και τελικά έκλεισε το σετ με 6-3.

Ο Τσιτσιπάς απάντησε με ένα γρήγορο break στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0, ελέγχοντας απόλυτα την κατάσταση, αφού στο 6ο game έκανε και 2ο break για το 5-0. Με love service game έκλεισε το σετ, για το 6-1.

 
 

Σε ολόκληρο το 2ο σετ ο Στεφ δεν έχασε ούτε ένα πρώτο σερβίς, ενώ το μοτίβο αυτό συνεχίστηκε για αρκετή ώρα και στο αποφασιστικό σετ, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τη μια ώρα σερί αγώνα χωρίς χαμένο 1ο σερβίς και φτάνοντας συνολικά τα 39 διαδοχικά εύστοχα πρώτα σερβίς!

Χάρη σ' αυτό το τρομερό στατιστικό, παρότι χάλασε λίγο το ποσοστό του προς το τέλος του 3ου σετ (είχε συνολικά 30/37), ο Στεφ δεν κινδύνεψε με break point, στο πολύ κλειστό 3ο σετ.

 
 
 

Δεν μπόρεσε όμως να κάνει και το break, χάνοντας μια ευκαιρία στο 3ο game, καθώς και 5 ακόμα στο κομβικό 11ο game, το οποίο θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τη συνέχεια του ματς, αφού ο Thiem μετά από 5 σβησμένα break points και μετά από περισσότερα από 10 λεπτά, υπερασπίστηκε το σερβίς του και πέρασε μπροστά με 6-5.

 
 

Δεν επηρεάστηκε απ' αυτό ο Στεφ, που συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί παρότι βρέθηκε πίσω με 3-1, κέρδισε 4 πόντους στη σειρά και προηγήθηκε με 5-3 και με 6-4. Τελικά αξιοποίησε το 2ο match point, για να ολοκληρώσει την ανατροπή έπειτα από 2 ώρες και 19 λεπτά παιχνιδιού.

 

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Στέφανου με αντίπαλο τον Thiem, σε 9 αναμετρήσεις (4-5). Αυτή ήταν η 1η τους συνάντηση μετά από 3 χρόνια, ενώ στο χώμα η πρώτη μετά από 5 χρόνια, με τον Έλληνα πρωταθλητή να προηγείται πλέον του Αυστριακού, με 2-1.

Στη φετινή σεζόν, ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 21 νίκες (21-6), ενώ αυτή ήταν η 270ή νίκη της καριέρας του στο tour (270-125).

Στον 3ο γύρο του Masters της Μαδρίτης, θα τεθεί αντιμέτωπος με το No.25 του ταμπλό, Sebastian Baez, που νωρίτερα πέτυχε και εκείνος ανατροπή, εις βάρος του Marcos Giron, τον οποίο κέρδισε με 3-6, 6-3, 6-4.

Για 2η φορά θα συναντηθούν στο tour Baez και Τσιτσιπάς, μετά την αναμέτρηση που είχαν πέρσι στον 2ο γύρο του Australian Open, την οποία κέρδισε ο Έλληνας τενίστας με 3-1 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots