ATP
Έκλεισε το ματς με Zverev o Alcaraz (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 - 22:44

Συνέχεια στα νικηφόρα του σερί έδωσε ο Carlos Alcaraz, που απέκλεισε τον Grigor Dimitrov με 2-0 σετ και έκλεισε το μεγάλο ραντεβού με τον Alexander Zverev στον 4ο γύρο της Μαδρίτης.


Για ακόμα μια φορά ο Alcaraz ήταν εξαιρετικός, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Dimitrov και πήρε τη νίκη επί του Βούλγαρου με 6-2, 7-5 σε 90 λεπτά, για να προκριθεί στους "16" καλύτερους του Madrid Open.

Μετά την υπεράσπιση του τίτλου του στη Βαρκελώνη, ο 20χρονος Ισπανός θέλει να κάνει το ίδιο και στη Μαδρίτη, φτάνοντας ήδη τις 7 διαδοχικές νίκες στο tour, καθώς και τις 7 διαδοχικές νίκες στο Caja Magica. Σε ισπανικό έδαφος, έχει πλέον 16 διαδοχικές νίκες.

Στο σημερινό παιχνίδι ο Alcaraz έκανε ένα άψογο 1ο σετ, στο οποίο δεν ήρθε αντιμέτωπος με break point, έχασε μόλις 2 πόντους από τη γραμμή του σερβίς και "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Βούλγαρου, στο 1ο (1-0) και στο 7ο game (5-2), έχοντας μάλιστα και διπλό χαμένο break point στο 3ο game (0-2, 15-40).

Στο 2ο σετ ο Dimitrov ανέβασε το επίπεδό του και έκανε το πρώτο του break στο ματς, για να προηγηθεί με 4-2. Η απάντηση δεν θα μπορούσε να είναι εκκωφαντικότερη από τον Alcaraz, που "έσπασε" το σερβίς του Dimitrov στο αμέσως επόμενο game, ενώ επανήλθε με νέο break στο 11ο game (6-5), για να αποφύγει τις περιπέτειες και να "κλειδώσει" τη νίκη του σε 1 ώρα και 30 λεπτά παιχνιδιού.

Την Τρίτη, ο Alcaraz θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev, τον παίκτη που είχε κερδίσει στον περσινό τελικό της διοργάνωσης. Θυμίζουμε πως ο Zverev πέτυχε μια πολύ εντυπωσιακή νίκη νωρίτερα σήμερα, συντρίβοντας τον Hugo Grenier με 6-1, 6-0 σε 56 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots