ATP
"Επιβίωσε" μετά από μάχη 3 ωρών ο Medvedev - 300 νίκες καριέρας! (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 01 Μαϊος 2023 - 15:00

O Daniil Medvedev τα βρήκε σκούρα απέναντι στον συμπατριώτη του, Alexander Shevchenko, κατάφερε όμως να επιστρέψει από σετ πίσω και από break πίσω στο 3ο σετ, για να πάρει την πρόκριση για τη φάση των "16" του μαδριλένικου Masters. Αυτή ήταν η 300ή νίκη καριέρας για τον Ρώσο τενίστα.


Μετά από 2 ώρες και 42 λεπτά ενός πολύ κλειστού παιχνιδιού, ο Daniil Medvedev πήρε τη νίκη επί του Alexander Shevchenko με 4-6, 6-1, 7-5 και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Madrid Open.

O 27χρονος Ρώσος, Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο.2 στο ταμπλό, έμεινε πίσω με 0-4 στο ξεκίνημα του αγώνα. Στο 7ο game μάλιστα αντιμετώπισε δυο ακόμα break points, που ήταν και set points, αλλά τα έσωσε, μείωσε σε 2-5 και στη συνέχεια έκανε και το break, για να πλησιάσει στο 4-5.

Ο 22χρονος Shevchenko, που είχε ένα εκπληκτικό τουρνουά στη Μαδρίτη και μεταξύ άλλων απέκλεισε τον Jiri Lehecka σε 46 λεπτά, δεν άφησε την εξέλιξη αυτή να τον επηρεάσει και έκλεισε το σετ στη δεύτερη απόπειρά του από τη γραμμή του σερβίς, για να κάνει το 6-4.

O Medvedev λίγο έλειψε να βρεθεί με σετ και με break πίσω, κατάφερε όμως να σβήσει 2 break points στο 1ο game και να αποφύγει το break, κάνοντας το 1-0. Στη συνέχεια έκανε 2 συνεχόμενα break και "ξέφυγε" με 5-0, για να κλείσει το σετ στο 7ο game για το 6-1.

O Shevchenko απάντησε με break στο άνοιγμα του 3ου σετ και προηγήθηκε με 2-0. Ο Medvedev ισοφάρισε σε 2-2, αλλά ο 22χρονος έκανε νέο break και πέρασε μπροστά με 4-2. Για μια ακόμα φορά ο Medvedev κατάφερε να βρει την απάντηση για το 4-3, ενώ στο 8ο game επέστρεψε από το 0-40 και υπερασπίστηκε το σερβίς του, για το 4-4.

Τελικά, ο Medvedev έφτασε στη μεγάλη ανατροπή χάρη σε ένα 3ο break, που ήρθε στο 11ο game, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να ολοκληρώσει το ματς στο δικό του σερβίς, έπειτα από 2 ώρες και 42 λεπτά μιας μεγάλης μάχης.

Ο Medvedev θα είναι για 2η φορά στους "16" της Μαδρίτης και για 1η με τη συγκεκριμένη μορφή του τουρνουά, που έχει 96άρι ταμπλό και 4 γύρους πριν από τα προημιτελικά.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Alex De Minaur με τον Aslan Karatsev, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο, όταν και θα διεκδικήσει την πρώτη του είσοδο στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots