ATP
Βρήκε λύσεις ο Τσιτσιπάς και μπήκε 16άδα στη Μαδρίτη (vids+pic)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mutua Madrid Open
tn team Δευτέρα, 01 Μαϊος 2023 - 23:14

Αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες απέναντι στον Sebastian Baez ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά βρήκε τρόπο και ξεπέρασε το εμπόδιο του Αργεντίνου, εξασφαλίζοντας μια θέση στη 16άδα της Μαδρίτης.

Δύσκολα έβαλε στον Στέφανο Τσιτσιπά ο Sebastian Baez στον 2ο γύρο του Madrid Open, ο Έλληνα τενίστας βρήκε τον τρόπο όμως και υπέταξε τον Αργεντίνο με 7-5, 3-6, 6-3 σε ένα σκληρό αγώνα που κράτησε πάνω από 2 ώρες.

Ο Στέφανος θα βρεθεί στη 16άδα της Μαδρίτης για 3η φορά στην καριέρα του (2019, 2022), εκεί όπου θα αντιμετωπίσει 1η φορά στη καριέρα του τον Bernabe Zapata Miralles που κέρδισε νωρίτερα τον Roman Safiullin με 6-3, 3-6, 6-3.

Από το 1ο σετ ο Στέφανος τα βρήκε σθεναρή αντίσταση κόντρα στον Baez. Μάλιστα ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-5, σώζοντας και set point στο σερβίς του αντιπάλου του.

 
Από εκείνο το σημείο και έπειτα o Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να βρει λύσεις και ανεβάζοντας την απόδοση του κατακόρυφα μπόρεσε να πάρει 4 σερί game και να κάνει δικό του το σετ με 7-5 μετά από 50 λεπτά σκληρής μάχης.
 
Στο 2ο σετ ο Baez μπόρεσε να σπάσει τον ρυθμό του Τσιτσιπά και με ένα γρήγορο break προηγήθηκε με 3-0. Έκτοτε ο Αργεντινός δεν έχασε ποτέ την διαφορά του ενός break, καθαρίζοντας το σετ με 6-3, σε 42 λεπτά.
 
Στο 3ο σετ οι 2 τενίστες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ, χωρίς να μετρήσουν καμία απώλεια, μέχρι περίπου τα μισά. Στο 8ο game o Τσιτσιπάς έκανε την διαφορά και σημείωσε το πολύτιμο break που φάνηκε να είναι αρκετό για να του δώσει και τη νίκη στον αγώνα.
 

Κατέκτησε το σετ στα 41 λεπτά ο Στέφανος με 6-3, σώζοντας 2 break point στο τελευταίο του game. 

 

 Να θυμίσουμε ότι πέρυσι ο Τσιτσιπάς έφτασε έως τα ημιτελικά της διοργάνωσης, γνωρίζοντας την ήττα από τον Alexander Zverev με 2-1 σετ.

Ο Στέφανος ψάχνει τον 1ο του τίτλο για φέτος, όντας μέχρι στιγμής φιναλίστ στο 1ο Grand Slam της χρονιάς στη Μελβούρνη καθώς και στο Barcelona Open την περασμένη εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots