ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Δεν ήταν αποδεχτή η συμπεριφορά μου, δεν είμαι περήφανος"

 
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Δεν ήταν αποδεχτή η συμπεριφορά μου, δεν είμαι περήφανος"
© Mutua Madrid Open
tn team Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 - 0:24

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλησε στο tennisnews.gr μετά τον αγώνα του με τον Sebastian Baez στη Μαδρίτη, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει, χωρίς όμως να του βγει το παιχνίδι όπως θα ήθελε και μετά από πολλά νεύρα.

Όπως εξήγησε, τα νεύρα του προήλθαν από το γεγονός πως συγκεκριμένα πράγματα στα οποία είχε δουλέψει και στα οποία πίστευει και ο προπονητής του δεν έβγαιναν μέσα στο γήπεδο, ενώ είπε πως ήταν μια συμπεριφορά για την οποία δεν είναι περήφανος και πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό του για να μην επαναληφθεί:

"Είναι δύσκολο να αποδεχτείς αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο και σου φέρνει πάρα πολύ πίεση, κυρίως όταν ξεκινάει ένας αγώνας και βλέπεις ότι κάποια πράγματα δεν λειτουργούν. Ειδικά όταν έχεις βάλει πάρα πολλή δουλειά σ' αυτές τις συγκεκριμένες αλλαγές μέσα στο παιχνίδι σου και είναι κάτι το οποίο και ο προπονητής σου πιστεύει ότι είναι καλό για σένα. Όταν βλέπεις ότι αυτό δεν έχει την ίδια ακρίβεια όπως πίστευες ότι θα έχει, τότε είναι δύσκολο να το αποδεχτείς, ειδικά μέσα σε έναν αγώνα.

Αυτό μου τη χάλασε πάρα πολύ σήμερα και με έβγαλε εκτός ρυθμού, με έβαλε σε μια άλλη ψυχολογική κατάσταση απ' αυτή στην οποία είμαι συνήθως, ήταν σα να ήμουν μπουχτισμένος κάποια στιγμή. Αυτό φυσικά πρέπει να αλλάξει. Η συμπεριφορά αυτή δεν είναι αποδεχτή από πλευράς μου και δεν είμαι περήφανος για αυτό που έβγαλα έξω στο γήπεδο. Πρέπει να δουλέψω και γω με τον εαυτό μου και να καθίσω με τον προπονητή μου και να μιλήσουμε."

Όσο για το αν νιώθει δυνατός ενόψει της συνέχειας του τουρνουά, μετά και τη δεύτερη συνεχόμενη μάχη στα 3 σετ που χρειάστηκε να παίξει (θυμίζουμε πως στον προηγούμενο αγώνα του είχε κερδίσει τον Dominic Thiem επιστρέφοντας από σετ πίσω): "Μέχρι στιγμής κατάφερα να βγάλω μεγάλα ματς, τα επίπεδα ενέργειάς μου είναι εντάξει. Ελπίζω πως στο επόμενο μου ματς θα είμαι στο ίδιο σημείο που είμαι τώρα και να δείξω καλύτερο τένις από πλευράς ακρίβειας και συγκέντρωσης μέσα στο γήπεδο."

Ο Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στο Manolo Santana Stadium αύριο βράδυ, στις 22:30 με 23:00 περίπου ώρα Ελλάδας, για να αντιμετωπίσει τον Bernabe Zapata Miralles.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots