ATP
Και επίσημη η επιστροφή του Djokovic στο US Open

 
Και επίσημη η επιστροφή του Djokovic στο US Open
© USTA
tn team Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 - 13:43

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν και επίσημα τον τερματισμό του μέτρου για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες, που σημαίνει πως ο Novak Djokovic θα μπορέσει να επιστρέψει αυτή τη χρονιά στα αμερικάνικα τουρνουά, για πρώτη φορά από το 2021.

Ο Djokovic είχε χάσει όλα τα τουρνουά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2022, εξαιτίας της επιλογής του να μην κάνει κάποιο από τα εμβόλια κατά της Covid-19.

Έχασε και το Australian Open, καθώς και κάποια τουρνουά στην Ευρώπη ο Σέρβος, σε γενικές γραμμές όμως η μεγάλη ζημιά έγινε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ήταν η μόνη σημαντική χώρα στον παγκόσμιο χάρτη του τένις, που διατήρησε το μέτρο και το 2023, με αποτέλεσμα να χάσει για 2η διαδοχική χρονιά γι' αυτό το λόγο τα Masters σε Indian Wells και Μαϊάμι.

Κάτι που είχε ανακοινωθεί ήδη εδώ και κάποιους μήνες, επιβεβαιώθηκε και επίσημα από τον Λευκό Οίκο χθες, πως δηλαδή από τις 11 Μαΐου θα επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες η είσοδος στη χώρα.

Θυμίζουμε πως η τελευταία φορά που έπαιξε ο Djokovic στην Αμερική ήταν για το US Open το 2021, όπου διεκδικούσε το calendar Year Grand Slam και είχε φτάσει μέχρι τον τελικό, γνωρίζοντας την ήττα από τον Daniil Medvedev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots