ATP
O Zhang απέκλεισε τον Fritz (vids)

 
Zhizhen Zhang
Zhizhen Zhang © Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 - 0:14

To όνειρο συνεχίζεται για τον Zhizhen Zhang στη Μαδρίτη, αφού ο 26χρονος Κινέζος τενίστας έβγαλε εκτός ταμπλό και τον Taylor Fritz, σώζοντας και 3 match points στο 3ο σετ, για να προκριθεί στον πρώτο του προημιτελικό σε Masters 1000 διοργάνωση.


Ο Fritz φαινόταν να έχει υπό έλεγχο το παιχνίδι, αλλά ο Zhang κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να κερδίσει τον Αμερικανό με 3-6, 7-6 (5), 7-6 (8), παίρνοντας μια ακόμα τεράστια πρόκριση στη Μαδρίτη.

Μέχρι μια εβδομάδα πριν, ο Zhang δεν είχε καμία νίκη σε κυρίως ταμπλό Masters διοργάνωσης. Τις τελευταίες ημέρες πέτυχε 4 συνεχόμενες στη Μαδρίτη και συνεχίζει να πραγματοποιεί μια παραμυθένια πορεία, φτάνοντας μέχρι τους "8" καλύτερους.

Θα είναι ο σημαντικότερος προημιτελικός στην καριέρα του με διαφορά, με τον 26χρονο Κινέζο να συνεχίζει να γράφει ιστορία για την πατρίδα του, ενώ χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος με τον οποίο φτάνει στις νίκες, αφού αυτός ήταν ο 3ος συνεχόμενος αγώνας που κέρδισε στο tie-break του 3ου σετ.

Στον 2ο γύρο είχε κερδίσει τον Denis Shapovalov με 6-7 (4), 6-4, 7-6 (1) στον 3ο γύρο τον Cameron Norrie με 2-6, 7-6 (2), 7-6 (2) και σήμερα για τον 4ο γύρο πέτυχε την 3η συνεχόμενη μεγάλη νίκη του, επί του Taylor Fritz, με 3-6, 7-6 (5) 7-6 (8).

Στο 3ο σετ μάλιστα ήρθε αντιμέτωπος με 3 match points, στο tie-break, όταν ήταν πίσω με 4-6 και με 7-8. Τα έσβησε και κέρδισε το tie-break με 10-8, για να προκριθεί στον προημιτελικό.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Aslan Karatsev, που λίγες ώρες νωρίτερα είχε κάνει και εκείνος την έκπληξη, κερδίζοντας τον Daniil Medvedev.

Ό,τι κι αν συμβεί από δω και πέρα, ο Zhang έχει εξασφαλίσει μια άνοδο 33 θέσεων και νέο career high, στο Νο.66 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots