ATP
Βρήκε λύσεις στο 3ο σετ ο Djokovic (vids)

 
Βρήκε λύσεις στο 3ο σετ ο Djokovic (vids)
tn team Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 - 18:22

Ο Novak Djokovic δεν πέρασε εύκολο απόγευμα στη Ρώμη, βρήκε όμως τις λύσεις απέναντι στον Grigor Dimitrov και συνεχίζει την πορεία του στο Internazionali BNL d' Italia, φτάνοντας παράλληλα τις 1.050 νίκες καριέρας.

Παρότι και σήμερα προβλημάτισε με την απόδοσή του, ο Djokovic φαίνεται πως αρχίζει σιγά-σιγά να βρίσκει τον ρυθμό του. Όταν χρειάστηκε περισσότερο, ο Σέρβος ανέβασε στροφές και πήρε τη νίκη επί του Dimitrov με 6-3, 4-6, 6-1, για να μπει στους "16" καλύτερους της Ρώμης.

Για 1η φορά πετυχαίνει 2 νίκες σε τουρνουά της φετινής χωμάτινης περιόδου ο Nole, που τόσο στο Monte-Carlo, όσο και στην Μπάνια Λούκα, είχε χάσει τον δεύτερο αγώνα του.

Σήμερα τα πράγματα ήταν διαφορετικά, γι' αυτό και ήταν μια σημαντική νίκη για την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση του Σέρβου τενίστα, παρότι στο αγωνιστικό κομμάτι σίγουρα δεν μπόρεσε να είναι όσο συνεπής θα ήθελε.

Συγκεκριμένα, παρά το καλό πρόσωπο που είχε στο 1ο σετ, στο οποίο "ξέφυγε" με 4-1 και δεν απειλήθηκε καθόλου, ο Novak έκανε τα εύκολα δύσκολα στο 2ο σετ, εξαιτίας ενός κακού διαστήματός του.

Από το 4-2 που προηγηθήκε, χάνοντας μάλιστα νωρίτερα ευκαιρία και για double break στο 2ο σετ, ο Σέρβος έχασε 4 συνεχόμενα games και βρέθηκε να παίζει 3ο σετ, μπαίνοντας σε περιπέτειες.

Στο εναρκτήριο game του αποφασιστικού σετ ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων κατάφερε να αλλάξει ξανά το momentum, επιστρέφοντας από το 30-0 για να κάνει το break. Έτσι, άλλαξε και πάλι τα δεδομένα, κερδίζοντας ξανά τα περισσότερα ράλι από την baseline και βγάζοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε για τον Dimitrov στο 5ο game, όταν ενώ είχε προηγηθεί με 30-0 απέτυχε ξανά να κρατήσει το σερβίς του, με τον Nole να κάνει το 4-1. Με νέο break στο 7ο game ολοκλήρωσε την αποστολή του ο Σέρβος, που κέρδισε για 9η συνεχόμενη φορά τον Dimitrov και για 11η συνολικά σε 12 αναμετρήσεις (11-1).

Αυτή ήταν η 1.050ή νίκη καριέρας για τον Djokovic (1.050-209), που έχει το καλύτερο ποσοστό νικών στην ιστορία της open era.

Ο Σέρβος πρωταθλητής έχει μια τρομερή παράδοση στο τουρνουά της Ρώμης, όπου δεν έχει χάσει ποτέ πριν από τα προημιτελικά και μεθαύριο θα επιχειρήσει να κάνει 17 τους συνεχόμενους προημιτελικούς του στην "αιώνια" πόλη, αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Marton Fucsovics και Cameron Norrie.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots