ATP
Με Rune o Djokovic στους "8" (vids)

 
Με Rune o Djokovic στους "8" (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 - 15:14

O Holger Rune επιβεβαίωσε έστω και δύσκολα τα προγνωστικά απέναντι στον Alexei Popyrin και θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic αύριο, για πρώτη φορά μετά τον τελικό του Masters του Παρισιού.

Μετά από μια μάχη 3 ωρών, ο Holger Rune κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Alexei Popyrin με 6-4, 5-7, 6-4 και να πάρει το πολύτιμο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia.

Ο 20χρονος Δανός, Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε το 1ο σετ και "άγγιξε" τη straight sets νίκη, όταν είχε τριπλό break point στη διάθεσή του, στο 4-4, 0-40 του 2ου σετ.

Ο Popyrin αντιστάθηκε και επέστρεψε στο game, για να κάνει λίγο αργότερα το πρώτο του break στο ματς και να πάρει το 2ο σετ με 7-5. Ο Rune δεν το έβαλε κάτω και τελικά έφτασε στο break στο 5ο game του 3ου σετ, για να περάσει μπροστά με 3-2.

Είχε κι άλλες ευκαιρίες ο Δανός, με τον Popyrin, που συνολικά έσβησε τα 13 από τα 15 break points που αντιμετώπισε σήμερα, να σβήνει 4 match points και να υπερασπίζεται ξανά το σερβίς του στο 9ο game, μειώνοντας σε 5-4. Ο Rune ωστόσο έκλεισε το ματς με ένα love service game στο 10ο game, για να "κλειδώσει" την πρόκριση ακριβώς στη συμπλήρωση της 3ης ώρας αγώνα.

Στον αυριανό προημιτελικό ο Rune θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic, που πήρε από πριν την πρόκριση εις βάρος του Cameron Norrie με 2-0 σετ.

Θα είναι η 3η συνάντηση των Djokovic και Rune (1-1), 1η μετά τον τελικό του BNP Paribas Masters στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, όπου ο Δανός είχε πάρει τη μεγάλη νίκη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots