ATP
Απέφυγε το 3ο σετ ο Στέφανος (vids)

 
Απέφυγε το 3ο σετ ο Στέφανος (vids)
© Mutua Madrid Open
tennisnews team Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 - 15:21

O Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον Lorenzo Sonego σήμερα, αλλά έσβησε 2 set points και απέφυγε το 3ο σετ, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στους "16" της Ρώμης στο 2ο. Θα αγωνιστεί το βράδυ για την πρόκριση στα προημιτελικά ο Έλληνας πρωταθλητής.

Στη συνέχεια ενός παιχνιδιού που διακόπηκε από τη βροχή αμέσως μετά το τέλος του 1ου σετ χθες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε την αποστολή του, κερδίζοντας τον Lorenzo Sonego με 6-3, 7-6 (3).

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας εξασφάλισε την πρόκρισή του στους "16" του Internazionali BNL d' Italia στη Ρώμη, όπου απόψε, γύρω στις 21:30 με 22:00 ώρα Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Lorenzo Musetti και Frances Tiafoe.

Χθες ο Στέφανος πήρε το break που χρειαζόταν στο 6ο game (4-2) και δεν κινδύνεψε στο σερβίς του, για να φτάσει με ελεγχόμενο τρόπο στο 6-3 και την κατάκτηση του 1ου σετ.

 

Σήμερα, παρότι σέρβιρε πολύ καλά για το μεγαλύτερο μέρος του 2ου σετ, χρειάστηκε να βγει από πολύ δύσκολες καταστάσεις στο τέλος, για να αποφύγει το 3ο σετ, ένα σενάριο που θα δυσκόλευε πολύ το έργο του, αφού θυμίζουμε σε λίγες ώρες θα βγει ξανά στο court για έναν ακόμα απαιτητικό αγώνα.

 

Πιο συγκεκριμένα, παρότι δεν έχασε ούτε έναν πόντο στα 4 πρώτα service game του στο 2ο σετ, έχοντας το απόλυτο 16/16, ο Τσιτσιπάς έχασε 2 break points, από μια σε 5ο και 7ο game, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω με 4-5 και να αναγκαστεί να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ.

Τότε η πίεση έκανε την εμφάνισή της, με τον Στεφ να χάνει για 1η φορά πόντο σε ένα service game του για σήμερα και μάλιστα τρεις στο ίδιο game, με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπος με set point στο 4-5, 30-40.

Κατάφερε να το σβήσει και να κρατήσει το σερβίς του για το 5-5. Στο επόμενο game ήταν η σειρά του Sonego να σβήσει ένα ακόμα break point, για να φέρει ξανά στη δύσκολη θέση τον Στέφανο, που χρειάστηκε να σβήσει και 2ο set point στο 12ο game, για να στείλει το σετ στο tie-break.

 

Εκεί τα πράγματα πήγαν καλύτερα για τον Έλληνα πρωταθλητή, που παρότι απώλεσε το αρχικό του προβάδισμα με 2-0 και βρέθηκε πίσω με 2-3, κατάφερε να κερδίσει 5 πόντους στη σειρά και να ολοκληρώσει το tie-break με 7-3, "σφραγίζοντας" την πρόκριση έπειτα από 2 ώρες και 7 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

 

Ήταν η 3η νίκη του Τσιτσιπά επί του Sonego σε ισάριθμες συναντήσεις (3-0), με τον Τσιτσιπά να προκρίνεται για 4η φορά στους "16" της Ρώμης. Και τις 3 προηγούμενες είχε μπει στα προημιτελικά, ενώ τις 2 από τις 3 είχε μπει και στα ημιτελικά. Θυμίζουμε πως έκανε την καλύτερη πορεία του στο 1000άρι της Ιταλίας πέρσι, όταν έχασε στον τελικό από τον Novak Djokovic.

Στο τελευταίο αποψινό ματς του Centrale, γύρω στις 21:30 με 22:00 ώρα Ελλάδας, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει είτε τον Musetti, είτε τον Tiafoe. Το ενδεχόμενο να παίξει back-to-back με δυο Ιταλούς τενίστες στη Ρώμη είναι πολύ πιθανό, μιας και ο Musetti προηγούταν με break στο 2-1 του 3ου σετ, όταν και αυτή η αναμέτρηση σταμάτησε χθες εξαιτίας της βροχής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots