ATP
Χάρμα ιδέσθαι Στεφ στους "4" της Ρώμης! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Adelchi FIoriti/FITP
tennisnews team Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 - 23:48

O Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε απολαυστικό τένις και κέρδισε με εμφατικό τρόπο τον Borna Coric, για να κλείσει την τελευταία θέση των ημιτελικών του Internazionali BNL d' Italia.

Ένας πληθωρικός Στέφανος Τσιτσιπάς, άφησε ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στον Borna Coric, τον οποίο κέρδισε με το εμφατικό 6-3, 6-4 σε 96 λεπτά.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, φιναλίστ πέρσι στη Ρώμη, έπαιξε απολαυστικό τένις και στα δυο σετ, όντας αισθητά καλύτερος από τον αντίπαλό του. Στο σερβίς ήταν σχεδόν άψογος, με εξαίρεση μόνο το break που δέχτηκε στο 2ο σετ, όταν από το 4-2 πήγε στο 4-4, σε ένα game που δεν σέρβιρε καλά και είχε και διπλά λάθη.

 

Στο 1ο σετ αντιμετώπισε break points μόνο στο 9ο game, όταν ήδη ήταν μπροστά με 5-3, αλλά επέστρεψε από το 15-40 και με 4 σύντομους πόντους στη σειρά, έκλεισε το σετ για το 6-3.

 

Παράλληλα, ο Στεφ πίεζε συχνά-πυκνά το σερβίς του Coric, κάνοντας break στο 8ο game του 1ου σετ (5-3) και 2 φορές στο 2ο σετ, αρχικά στο 3ο game για να προηγηθεί με 2-1 και αργότερα στο 9ο game, αμέσως μετά την επιστροφή του Coric στο σετ, για να κάνει το 5-4 και να ανακτήσει τον έλεγχο. Στο 10ο game σέρβιρε για το ματς με επιτυχία και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του, σε 1 ώρα και 36 λεπτά παιχνιδιού.

 
 
 

Αυτή ήταν η 2η διαδοχική νίκη του Τσιτσιπά επί του Coric και η 3η συνολικά σε 6 αναμετρήσεις (3-3). Θυμίζουμε πως είχε χάσει 3 φορές στη σειρά από τον Κροάτη, έβαλε τέλος όμως σ' αυτό το σερί φέτος στην Αυστραλία και στο United Cup, ενώ σήμερα πανηγύρισε και την πιο εύκολη νίκη του απέναντί του.

Συνολικά ήταν η 27η νίκη του στη σεζόν (27-7) και η 13η στο τουρνουά της Ρώμης (13-5), όπου ήταν φιναλίστ πέρσι και ημιφιναλίστ το 2019. Την προηγούμενη χρονιά τον είχε σταματήσει στον τελικό ένας εξαιρετικός Novak Djokovic, αυτή τη χρονιά όμως ούτε ο Djokovic, ούτε ο Carlos Alcaraz θα βρεθεί στο δρόμο του.

Στα ημιτελικά του Σαββάτου ο Στεφ θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev, από τον οποίο έχει χάσει 7 φορές συνολικά (4-7), αλλά τον έχει κερδίσει στις 2 τελευταίες συναντήσεις τους, ενώ σίγουρα έχει και ένα επιπλέον πλεονέκτημα λόγω επιφάνειας. Θυμίζουμε πως στον άλλον ημιτελικό και πιθανοί του αντίπαλοι αν τελικά καταφέρει να μπει στον 2ο διαδοχικό του τελικό στη Ρώμη, είναι οι Holger Rune και Casper Ruud.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots