ATP
Τσιτσιπάς: "Ήταν κοινή απόφαση για Μαρκ, χρειάζομαι μόνο έναν προπονητή"

 
Τσιτσιπάς: "Ήταν κοινή απόφαση για Μαρκ, χρειάζομαι μόνο έναν προπονητή"
© Andrew Eichenholz/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 - 15:34

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την απόφαση να σταματήσει τη συνεργασία του με τον Μαρκ Φιλιππούση, εξηγώντας τους λόγους πίσω από αυτή.

"Ήταν κοινή απόφαση", είπε αρχικά ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, επιβεβαιώνοντας και τη δημοσίευση του Μαρκ, στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, ενόψει του Roland Garros.

"Μιλήσαμε ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο πριν από μερικές εβδομάδες. Δεν είναι εύκολο να έχεις δυο προπονητές στο court. Ξέρω πως είναι εκεί για να βοηθήσουν και να δώσουν το καλύτερο που μπορούν, αλλά κάποιες φορές γίνεται κουραστικό να μοιράζονται δυο προπονητές τις απόψεις τους.

Είμαι σε μια φάση που χρειάζομαι μόνο έναν προπονητή να μου δίνει πληροφορίες, την ανάλυση, όλα όσα χρειάζομαι για να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Κατά τη γνώμη μου, less is more. Πολλοί θα μπορούσαν να έρθουν στην ομάδα και να μοιραστούν τις σκέψεις και τις απόψεις τους για το τι μπορώ να κάνω καλύτερα, ωστόσο είναι σημαντικό για μένα να μείνω με λίγους ανθρώπους και να λειτουργήσει αυτό, γιατί όταν έχεις πολλούς γύρω σου μπορεί να γίνει εξαντλητικό για την πνευματική σου ενέργεια."

Επιβεβαίωσε επίσης, πως οι σχέσεις τους παραμένουν πολύ καλές: "Αγαπώ τον Μαρκ, είναι πολύ ωραίος τύπος και έχουμε κρατήσει επαφή. Έτσι θα είναι από δω και πέρα και είμαι χαρούμενος με την απόφαση. Είμαι σίγουρος πως με στηρίζει και θα είναι εκεί όποτε χρειαστώ κάτι."

Ο Στεφ μίλησε και για το Roland Garros, όπου ήταν φιναλίστ πριν από 2 χρόνια: "Πρέπει να μπω ξανά στο mindset εκείνου του τελικού. Ήταν δυο πολύ καλές εβδομάδες για μένα, θυμάμαι πως έκανα κάποια πράγματα και θυμάμαι τι είχε δουλέψει καλύτερα. Πρέπει να το καταφέρω ξανά αυτό, να μείνω πειθαρχημένος σε όλη τη διαδρομή. Θα υπάρξουν δύσκολα ματς και τότε είχα κάνει κάποιες ανατροπές. Την προηγούμενη χρονιά επέστρεψα στην πρεμιέρα μου από το 0-2 σετ και τελικά έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Το 2021 ακολούθησε ο τελικός. Όλοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι. Σε μερικούς μπορεί να μην αρέσει το χώμα όσο αρέσει σε μένα, όπως είναι ο Daniil Medvedev και ο Andrey Rublev. Παίκτες σαν τον Djokovic πάντα είναι απειλή. Νιώθω πως έχω μεγάλες ικανότητες, αλλά χρειάζομαι μερικούς καλούς πρώτους αγώνες, για να πιστέψω ότι μπορώ να καταφέρω κάτι καλό φέτος."

Τέλος, ο Στεφ ρωτήθηκε για την πιθανότητα να κερδίσει ο Djokovic σ' αυτό το τουρνουά τον 23ο Grand Slam τίτλο του και να γράψει ιστορία: "Δεν είναι και ότι το σκέφτομαι κάθε φορά πριν κοιμηθώ, δεν περνάει από το μυαλό μου (γέλια). Θα είναι υπέροχο για εκείνον αν το κάνει, του αξίζει μεγάλος σεβασμός. Προσπαθώ όμως να μείνω συγκεντρωμένος στον εαυτό μου και ίσως να γίνω εγώ εκείνος που θα μισούν όλοι κάποια μέρα - με την καλή έννοια. Όπως λένε, δεν είσαι δημοφιλής όταν αρχίζεις να κερδίζεις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots