ATP
1ος τίτλος για τον 18χρονο Fils (vid)

 
Arthur Fils
Arthur Fils © Open Parc Auvergne-Rhone-Alpes Lyon
tn team Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 - 18:05

O 18χρονος Arthur Fils κατέκτησε τον 1ο τίτλο της καριέρας του στη Λυών της Γαλλίας, όπου έκανε έναν μεγάλο τελικό.

Παρότι ήταν ο 1ος της καριέρας του, ο μόλις 18χρονος Fils έκανε έναν πολύ καλό τελικό στη Λυών και επιβλήθηκε του Francisco Cerundolo με 6-3, 7-5, έπειτα από 1 ώρα και 36 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Fils, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.112 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν κινδύνεψε με break point στο εναρκτήριο σετ και έκανε το μοναδικό break στο 6ο game, για να προηγηθεί με 4-2 και να διατηρήσει τον έλεγχο έως το τέλος.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε 2 φορές με break, στο 2-1 και στο 3-2, αλλά ο Cerundolo δεν το έβαλε κάτω και του έβαλε δύσκολα, επιστρέφοντας και τις δυο. Προηγήθηκε αργότερα με 5-4 ο Αργεντινός, αλλά ο νεαρός Γάλλος κατάφερε τελικά να κάνει και 3ο break, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να σερβίρει με επιτυχία για το 7-5, ολοκληρώνοντας τον μεγάλο του θρίαμβο.

Αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη του παρουσία σε τελικό, ο Fils αναμένεται να κερδίσει 49 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη τη Δευτέρα και να "αναρριχηθεί" στο Νο.63 της παγκόσμιας κατάταξης. Θα είναι η 1η του είσοδος στο Top 100 και ένα career high βελτιωμένο κατά 41 θέσεις!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots