ATP
Ferrero: "Με τον Carlos μοιραζόμαστε την ίδια κουλτούρα, δεν είναι σαν τον Zverev"

 
Ferrero: "Με τον Carlos μοιραζόμαστε την ίδια κουλτούρα, δεν είναι σαν τον Zverev"
© AELTC
tn team Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 - 12:09

O άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την τεράστια επιτυχία του Carlos Alcaraz, Juan Carlos Ferrero, μίλησε για την εξαιρετική σχέση που έχουν με τον Carlos και τη συνταγή της επιτυχίας τους, αναφέροντας και τον Alexander Zverev, με τον οποίο είχε μια συνεργασία που δεν είχε πετύχει.

O Ferrero επέστρεψε στο tour ως προπονητής το 2017, στο πλευρό του Zverev. Ήταν μια συνεργασία που δεν λειτούργησε, με τον Ισπανό τεχνικό να μην καταφέρνει ποτέ να ενσωματωθεί στο τιμ του Γερμανού. Δυο χρόνια αργότερα, ο Ferrero ξεκίνησε να προπονεί τον 16χρονο τότε Carlos Alcaraz, ξεκινώντας αυτό το νέο πρότζεκτ με πολύ μεγάλο ρίσκο. Τέσσερα χρόνια μετά, έχουν καταφέρει ήδη να πανηγυρίσουν μαζί 2 Grand Slams τίτλους, 4 Masters και οσονούπω θα φτάσουν και τις 30 εβδομάδες στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά και τον τεράστιο θρίαμβο του Alcaraz επί του Djokovic στο Wimbledon, o Ferrero παραχώρησε συνέντευξη στο Sports Illustrated, μιλώντας για τη συνταγή της επιτυχίας της συνεργασίας αυτής, την κοινή κουλτούρα που μοιράζονται, αλλά και τις διαφορές τους.

Για την προπόνηση, ο Ferrero είπε: "Είμαι αυστηρός, ναι. Είμαι πολύ αυστηρός όσον αφορά την προπόνηση, αλλά υπάρχουν και στιγμές για διασκέδαση, πλάκα ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά όταν είμαστε στο γήπεδο, είμαστε εκεί για δουλειά, δεν μου αρέσει να χάνω χρόνο. Έχω πει στον Carlos ότι πρέπει να ποντάρουμε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Προτιμώ να κάνουμε 2 ώρες καλής προπόνησης παρά να είμαστε 3 ώρες εκεί και να χάνουμε το χρόνο μας."

Για το δυσκολότερο κομμάτι του να διαχειρίζεται αυτόν τον παίκτη: "Το πιο δύσκολο με τον Carlos είναι να τον προειδοποιήσουμε για όλους τους κινδύνους που διατρέχει το να είναι στο Νο.1 του κόσμου. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να είναι κοντά του τώρα, εντός και εκτός γηπέδου, οπότε δεν είναι εύκολο. Το καλό είναι ότι είναι πολύ προσγειωμένος, ένας άνθρωπος καθημερινός, μοιραζόμαστε την ίδια κουλτούρα και αυτό είναι το πιο σημαντικό."

Για τις διαφορές τους: "Είναι πολύ διαφορετικός από μένα. Εγώ ήμουν συγκεντρωμένος όλη την ώρα όταν έπαιζα, αυτός είναι πιο χαλαρός. Φυσικά, όταν υπήρχε κάποιο πρόβλημα ήθελα αμέσως να βρίσκω τη λύση και το ίδιο κάνει και εκείνος. Θέλει να βρει τη λύση και να την εφαρμόσει επί τόπου, αυτό είναι καλό. Είμαστε πολύ διαφορετικοί, αλλά ταυτόχρονα είμαστε πολύ δεμένοι."

Για την ειλικρίνεια που υπάρχει ανάμεσά τους: "Δεν χρειάζεται να του λες συνέχεια πως όλα είναι καλά. Όταν κάνει κάτι λάθος πρέπει να του το πεις για να προσπαθήσει να το βελτιώσει. Έχω συνεργαστεί στο παρελθόν με παίκτες που δεν μοιραζόμασταν την ίδια κουλτούρα, όπως είναι ο Alexander Zverev και αυτό κατέληξε να είναι πρόβλημα. Όταν έχεις κάποιον που έχετε κοινή σκέψη, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα."

Γι' αυτό που είπε ο Alcaraz, ότι τον έχει σαν δεύτερο πατέρα του: "Είναι πολύ ωραίο να το ακούω αυτό, ο δεύτερος πατέρας του όσον αφορά το τένις φυσικά. Και για μένα είναι σαν τέταρτο παιδί μου, έχω ήδη τρία στο σπίτι (γέλια). Είμαστε πολύ δεμένοι, αγαπώ αυτό που έχουμε δημιουργήσει, πραγματικά νιώθω ότι δεν είμαι μόνο προπονητής του, έχουμε δημιουργήσει μια σημαντικότερη σχέση. Στο τένις αυτό είναι δύσκολο, ειδικά βλέποντας πόσο εύκολα αλλάζουν οι προπονητές στα αποδυτήρια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots