ATP
Στον τελικό Rublev και Ruud (vids)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Nordea Open
tn team Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 - 19:27

O Andrey Rublev και ο Casper Ruud επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά στους σημερινούς ημιτελικούς του Nordea Open και θα αναμετρηθούν αύριο σε έναν πολύ δυνατό τελικό στο Bastad της Σουηδίας.

Ο Rublev χρειάστηκε σχεδόν 3 ώρες, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Francisco Cerundolo με 7-6 (6), 6-7 (7), 6-3 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

Ο Rublev κατάφερε να σβήσει τα 10 από τα 11 break points που αντιμετώπισε. Τα 2 απ' αυτά ήταν στο 1ο σετ, στο οποίο δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα service game τον Cerundolo, αλλά το κατέκτησε με 8-6 στο tie-break και πήρε το πάνω χέρι.

Στο 2ο σετ ο Ρώσος έμεινε πίσω με break στο 1-2, αλλά ισοφάρισε αμέσως σε 2-2. Μετά απ' αυτό έσβησε άλλα 7 break points και έστειλε κι αυτό το σετ στο tie-break, όπου βρέθηκε 2 πόντους μακριά από τη νίκη, στο 5-3.

Ο Cerundolo δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να κερδίσει τους 3 επόμενους πόντους, για να προηγηθεί με 6-5. Τελικά ο Αργεντινός αξιοποίησε το 3ο του set point και έβαλε τέλος στο μαραθώνιο 2ο σετ κατακτώντας το tie-break με 9-7.

Στο αποφασιστικό σετ και οι δυο παίκτες είχαν ευκαιρίες για break, αλλά ο Rublev ήταν εκείνος που το κατάφερε, στο 7ο game, για να προηγηθεί με 4-3. Στο 9ο game o Ρώσος έκανε νέο break και "σφράγισε" τη νίκη του έπειτα από 2 ώρες και 47 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτός θα είναι ο 21ος τελικός του Rublev στο tour, με τον Ρώσο να διεκδικεί τον 14ο τίτλο του (13-6 σε τελικούς), 2ο στη φετινή σεζόν μετά το Monte-Carlo Masters. Στο χώμα διεκδικεί τον 5ο τίτλο του (4-3 σε τελικούς).

Στον άλλον ημιτελικό, ο Ruud επικράτησε του Lorenzo Musetti με 6-3, 7-5, σε 1 ώρα και 46 λεπτά.

Ο Ruud έσωσε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε, στο ξεκίνημα του 2ου σετ. Σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι δεν απειλήθηκε το σερβίς του και "έσπασε" από μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του Ιταλού, για να φτάσει στη νίκη.

Θα είναι ο 18ος τελικός για τον Ruud, προσφάτως φιναλίστ στο Roland Garros, διεκδικώντας τον 11ο τίτλο του (10-7 σε τελικούς). Για φέτος θα είναι ο 3ος τελικός του και θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του μετά το Εστορίλ. Από τους 10 τίτλους που έχει κερδίσει, οι 9 είναι στο χώμα (9-4 σε τελικούς), ενώ και οι 10 είναι σε 250άρια τουρνουά, όπως είναι και αυτός στο Bastad.

Το μεγάλο παιχνίδι θα γίνει την Κυριακή, στις 15:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), ενώ θα είναι η 7η αναμέτρηση του Rublev με τον Ruud, με τον Ρώσο να έχει κερδίσει τους 4 από τους 6 προηγούμενους (4-2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots