ATP
1ος τελικός για τον 18χρονο Michelsen (vid)

 
1ος τελικός για τον 18χρονο Michelsen (vid)
© Andrew Eichenholz/ATP Tour
tn team Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023 - 7:05

O 18χρονος Alex Michelsen συνεχίζει την απίστευτη εβδομάδα του στο Νιούπορτ και κατάφερε να κερδίσει στο γρασίδι τον John Isner, για να προκριθεί στον πρώτο του τελικό, μόλις στο 2ο ΑΤΡ τουρνουά στην καριέρα του.

Ο 18χρονος Michelsen, που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη αυτής της εβδομάδας στο Νιούπορτ, βρισκόταν εκτός του Top 1000 τέτοια εποχή πέρσι. Μόλις έναν μήνα πριν, έκανε το ντεμπούτο του στο ATP Tour, μπαίνοντας στο κυρίως ταμπλό της Μαγιόρκας από τα προκριματικά.

Έφτασε στα όρια τον Christopher Eubanks, από τον οποίο έχασε με 6-3, 6-7 (6), 7-5. Θυμίζουμε πως ο Eubanks κατέκτησε αυτό το τουρνουά, ενώ λίγες μέρες μετά έφτασε στα προημιτελικά του Wimbledon.

Μόνο τυχαίο δεν ήταν αυτό το αποτέλεσμα για τον νεαρό Αμερικανό, που έχει ανεβεί στο Νο.190 του κόσμου και μόλις στο δεύτερο τουρνουά της καριέρας του, στο Hall of Fame Open του Νιούπορτ, κατάφερε να μπει στον τελικό!

Το έκανε μάλιστα κερδίζοντας τον big server John Isner, με 7-6 (6), 6-4.

Αν και δέχτηκε 20 άσους από τον 38χρονο πλέον Isner, o Michelsen πήρε το 1ο σετ στο tie-break, όπου έσωσε και ένα set point στο 5-6 και τελικά το κέρδισε με 8-6. Στη συνέχεια ο 18χρονος άνοιξε το 2ο σετ με break - το μοναδικό break του αγώνα - για να προηγηθεί με 2-0 και να διατηρήσει τον έλεγχο έως το τέλος, κλείνοντας το ματς στο 10ο game, έπειτα από 1 ώρα και 41 λεπτά στο court.

Αυτή ήταν η 4η tour-level για τον Michelsen και τις πέτυχε όλες αυτή την εβδομάδα. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τον Maxime Cressy με 6-7 (5), 6-4, 7-5, κάνοντας από τότε μια υπέρβαση για τα δεδομένα του.

Δεν σταμάτησε ωστόσο εκεί, κερδίζοντας στον 2ο γύρο τον James Duckworth με νέα ανατροπή, με 4-6, 6-3, 6-0. Στα προημιτελικά απέκλεισε και το Νο.4 του ταμπλό, Mackenzie McDonald, με 6-3, 6-3, ενώ στα ημιτελικά κέρδισε και τον Isner, που είχε αποκλείσει νωρίτερα στο τουρνουά το Νο.1 του ταμπλό, Tommy Paul.

Στον αποψινό τελικό (21:30GR), o Michelsen θα αντιμετωπίσει το Νο.2 του ταμπλό, Adrian Mannarino, που κέρδισε στο γαλλικό ντέρμπι του άλλου ημιτελικού τον Ugo Humbert, με 6-4, 6-3.

Ακόμα και αν ηττηθεί στον τελικό, ο Michelsen έχει εξασφαλίσει την πρώτη του είσοδο στο Top 150 της παγκόσμιας κατάταξης και μια άνοδο γύρω στις 50 θέσεις! Αν αναδειχθεί πρωταθλητής, θα βρεθεί κοντά στο Top 100 και εντός του Top 120.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots