ATP
Έσωσε 3 m.p. o Rublev, συνεχίζουν Zverev και Ruud (vids)

 
Έσωσε 3 m.p. o Rublev, συνεχίζουν Zverev και Ruud (vids)
© Hamburg European Open / Witters
tn team Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 - 23:40

O Andrey Rublev είχε ένα πολύ δύσκολο απόγευμα απέναντι στον Bernabe Zapata Miralles, κατόρθωσε όμως να σβήσει 3 match points και έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο του σερί. Μεγάλη πρόκριση για τον 19χρονo Luca Van Assche, ενώ στην επόμενη φάση μπήκαν και οι Alexander Zverev και Casper Ruud.

Μετά από 2 ώρες και 53 λεπτά μιας συγκλονιστικής μάχης, ο Andrey Rublev κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Zapata Miralles με 5-7, 6-1, 7-6 (7) και να προκριθεί στους "16" του Hamburg European Open στο Αμβούργο.

Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη νίκη για τον 25χρονο Ρώσο, που την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησε το 250άρι του Bastad στη Σουηδία.

Αφού επέστρεψε από το χαμένο 1ο σετ, ο Rublev βρέθηκε ξανά σε δύσκολη θέση στο ξεκίνημα του 3ου σετ, στο οποίο έσβησε 4 break points, για να κρατήσει το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 1-0.

Μετά απ' αυτό κανένας από τους δυο δεν έφτασε σε break point και ο Ισπανός είχε πολύ μεγαλύτερες ευκαιρίες στο tie-break, όπου προηγήθηκε με 6-4 και με 7-6. Ο "εφτάψυχος" Rublev έσβησε και τα 3 match points και αξιοποίησε την πρώτη δική του ευκαιρία, για να κερδίσει το tie-break με 9-7.

Στη φάση των "16" του Αμβούργου, ο Rublev θα αντιμετωπίσει τον Daniel Altmaier, που κέρδισε από χθες τον Richard Gasquet με 7-5, 6-4.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε ήδη ο Alexander Zverev, ο οποίος στον τελευταίο αγώνα της ημέρας κέρδισε τον Maximilian Marterer με 6-3, 7-5.

Στους "8" ο Γερμανός θα αντιμετωπίσει τον 19χρονο Luca Van Assche, που πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη εις βάρος του Alejandro Davidovich Fokina, με 3-6, 7-6 (5), 6-4. 

Στην 8άδα μπήκε από σήμερα και ο Laslo Djere, που κέρδισε τον Guido Pella με 6-2, 3-6, 6-3 και θα περιμένει τον νικητή του αγώνα του Lorenzo Musetti με τον Jozef Kovalik, που ξεκίνησε σήμερα αλλά διακόπηκε από τη βροχή στο 6-3, 1-4 υπέρ του Kovalik (θα συνεχιστεί αύριο).

Τέλος, την πρεμιέρα του πραγματοποίησε ο φιναλίστ του Bastad και Νο.1 στο ταμπλό, Casper Ruud, που κέρδισε δύσκολα τον Sebastian Baez με 6-3, 1-6, 6-3 και θα αντιεμτωπίσει αύριο για τον 2ο γύρο τον qualifier Cristian Garin, που απέκλεισε από χθες τον Hugo Dellien με 6-7 (3), 6-1, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots