ATP
Ανεβαίνει στο Νο.4 ο Τσιτσιπάς

 
Ανεβαίνει στο Νο.4 ο Τσιτσιπάς
© Mifel Tennis Open / Mextenis
tn team Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 - 9:55

Μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Los Cabos, o Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε την επιστροφή του στην κορυφαία 4άδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς θα προσθέσει τουλάχιστον 140 βαθμούς στη συγκομιδή του την ερχόμενη Δευτέρα και θα ξεπεράσει τον Casper Ruud, ανεβαίνοντας στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά από 16 διαδοχικές εβδομάδες στο Νο.5, ο Έλληνας τενίστας θα κερδίσει μια θέση, ενώ θα συνεχίσει φυσικά να μετράει και το σερί του στο Top 5, όπου βρίσκεται για 43 διαδοχικές εβδομάδες, 44 αν συμπεριλάβουμε και την επόμενη.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει career high το No.3 του κόσμου, έχει μόλις 5 βαθμούς περισσότερους από τον Ruud στο live-ranking, αλλά μπορεί να τους κάνει 105 αν κατακτήσει τον τίτλο στο Los Cabos.

Αν πάρει το μάξιμουμ από το μεξικάνικο τουρνουά, θα μειώσει παράλληλα τη διαφορά του από τον Daniil Medvedev και το Top 3 στους 1.270 βαθμούς. Μια απόσταση αρκετά μεγάλη, που μπορεί όμως να καλυφθεί τον επόμενο μήνα, όπου θα έχουμε δυο Masters τουρνουά και ένα Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots