ATP
Πέρασε τον Monfils και ευκαιρία για Sinner (vids)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 7:17

O Jannik Sinner δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε τον Gael Monfils στα 3 σετ και είναι ο μοναδικός Top 10 παίκτης που παραμένει στο ταμπλό του Τορόντο.

Ο Sinner επικράτησε δύσκολα του Monfils με 6-4, 4-6, 6-3 σε 2,5 ώρες αγώνα και έκανε δικό του το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του National Bank Open στο Τορόντο.

Ο Sinner έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο στα μέσα του 2ου σετ και είχε προηγηθεί με 6-4, 3-1, ωστόσο ο Monfils αντιστάθηκε και κατάφερε να κάνει 2 break τα επόμενα λεπτά και να κατακτήσει το 2ο σετ με 6-4!

Δεν πτοήθηκε ο Iταλός, που κατάφερε να κάνει ένα ακόμα break στο 4ο game του 3ου σετ και να περάσει μπροστά με 3-1. Αυτή τη φορά δεν κινδύνεψε σε κανένα game στο σερβίς του και μετά από 2 ώρες και 22 λεπτά διαμόρφωσε το τελικό 6-3.

Ο Sinner προκρίθηκε στον 5ο ημιτελικό του σε Masters διοργάνωση και θα προσπαθήσει να περάσει για 3η φορά σε έναν τελικό, μετά τους δυο τελικούς που είχε στο Μαϊάμι, το 2021 και το 2023.

Θα έχει πάντως μια καλή ευκαιρία όχι μόνο για τελικό, αλλά και για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε ένα Masters, αφού είναι ο μόνος Top 10 παίκτης στο ταμπλό, μετά από μια εβδομάδα με πολλές εκπλήξεις.

Στα ημιτελικά ο Sinner θα αντιμετωπίσει τον Tommy Paul, που έβγαλε εκτός τον κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης, Carlos Alcaraz, ενώ στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν Alejandro Davidovich Fokina και Alex De Minaur.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots