ATP
Alcaraz: "Στόχος να μείνω στο Νο.1"

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Andrew Eichenholz/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 - 13:12

Ο Carlos Alcaraz μίλησε για τον μεγαλύτερο στόχο του αυτή τη στιγμή, αλλά και το rivalry με τον Novak Djokovic, που μπορεί να "αναβιώσει" αυτή την εβδομάδα στο Σινσινάτι.

Σε δηλώσεις του για την ΑΤΡ, ο Alcaraz αναφέρθηκε στον μεγαλύτερό του αντίπαλο αυτή τη στιγμή, όσον αφορά τη διεκδίκηση μεγάλων τίτλων και το Νο.1, Novak Djokovic, ο οποίος θα επιστρέψει αυτή την εβδομάδα μετά το Wimbledon.

"Μου αρέσουν αυτές οι μάχες. Ξέρω πως μπορεί να χάσω, αλλά μπορώ και να το ξεπεράσω την ίδια στιγμή. Πρέπει να απολαμβάνεις αυτές τις μάχες, είναι ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του αθλήματος. Νιώθω πως αυτή τη στιγμή είμαι ο βασικός του αντίπαλός του και, για μένα, αυτό είναι κάτι τρελό. Προσπαθώ να το απολαύσω."

Όπως εξήγησε, ο στόχος που του δίνει το περισσότερο κίνητρο αυτή τη στιγμή, είναι η παραμονή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης: "Πρέπει να θέτεις τους στόχους σου σε κάθε τουρνουά. Για μένα ο βασικός μου στόχος αυτή τη στιγμή είναι να μείνω στην κορυφή. Αν την χάσω, τότε ο στόχος θα είναι να επιστρέψω εκεί όσο γρηγορότερα γίνεται. Είναι ένας στόχος που με βοηθάει να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό στα μεγαλύτερα τουρνουά."

Τέλος, ο Alcaraz αναφέρθηκε και στην κακή εβδομάδα που είχε στο Τορόντο, όπου έχασε στα προημιτελικά από τον Tommy Paul: "Δεν ήταν μια καλή εβδομάδα για μένα, αλλά αυτό σημαίνει πως έχω και πολλά πράγματα για να βελτιώσω σ' αυτό το τουρνουά. Βλέποντας και την περσινή σεζόν, είχα χάσει στον 1ο γύρο στον Καναδά, μετά στα προημιτελικά στο Σινσινάτι και μετά κέρδισα το US Open. Πρέπει να αφήσω πίσω μου την εβδομάδα στο Τορόντο και να παίξω καλύτερα εδώ."

Για την πρεμιέρα του στο Σινσινάτι, που θα κάνει στον 2ο γύρο, ο 20χρονος Ισπανός θα αντιμετωπίσει έναν εκ των John Isner και Jordan Thompson.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots