ATP
"Ζορίστηκε" ξανά ο Alcaraz - 50 νίκες στη χρονιά (vids)

 
"Ζορίστηκε" ξανά ο Alcaraz - 50 νίκες στη χρονιά (vids)
© Western & Southern Open
tn team Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 - 8:09

O Carlos Alcaraz συνεχίζει να μην παίζει το καλύτερό του τένις και ταλαιπωρήθηκε αρκετά στην πρεμιέρα του στο Σινσινάτι από τον Jordan Thompson, για να φτάσει στην 50ή φετινή νίκη του σε κάτι περισσότερο από 3 ώρες!

Για 3 ώρες και 2 λεπτά χρειάστηκε συγκεκριμένα να διεκδικήσει αυτή την πρόκριση το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, που απέφυγε έναν σοκαριστικό αποκλεισμό και επικράτησε του Αυστραλού με 7-5, 4-6, 6-3.

Σχεδόν 2,5 ώρες χρειάστηκαν μόνο τα 2 πρώτα σετ, με τον Alcaraz να επιστρέφει από το 2-4 στο 1ο, για να αποφύγει τα χειρότερα. Μετά από πολύ κόπο κατάφερε να το ανατρέψει και να το κερδίσει με 7-5, αλλά τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί.

Υπέστη νέο break και έμεινε πίσω με 2-4 και στο 2ο σετ, στο οποίο κατάφερε να κάνει το break back για να μειώσει σε 4-5, αλλά όταν σέρβιρε για το 5-5 είχε ένα κακό game από το σερβίς και ο Thompson το εκμεταλλεύτηκε αυτό, για να στείλει το ματς σε 3ο σετ.

Εκεί τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα και ο Alcaraz δεν άφησε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Με break στο 1ο game πήρε με το καλημέρα τον έλεγχο του σετ ο Ισπανός, ο οποίος δεν αντιμετώπισε break point σε κανένα service game του. Είχε ευκαιρίες και για το διπλό break, το οποίο έκανε τελικά στο 9ο game, όπου "σφράγισε" και τη νίκη του.

Μπορεί να μην παίζει το καλύτερό του τένις μετά την επιστροφή του από το Wimbledon o Alcaraz, ωστόσο βρίσκει τρόπους να πετυχαίνει νίκες ακόμα και έτσι. Στο Τορόντο κέρδισε δυο αγώνες και στο Σινσινάτι μέχρι στιγμής έναν, φτάνοντας έτσι τις 50 νίκες στη χρονιά (50-5).

Θα χρειαστεί πάντως ραγδαίες βελτιώσεις για να αποφύγει νέο πρόωρο αποκλεισμό ο Ισπανός και να κάνει μια πορεία που θα του επιτρέψει να ελπίζει στην παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, το οποίο μπορεί να απειληθεί και στο Σινσινάτι, αλλά ακόμα περισσότερο στο US Open από τον Novak Djokovic.

Στον 3ο γύρο του Cincinnati Masters, o Alcaraz θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Tommy Paul και Ugo Humbert. Από τον Paul θυμίζουμε πως ηττήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Τορόντο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots