ATP
Ο Alcaraz πήρε τη ρεβάνς μετά από "μαραθώνιο"! (vids)

 
Ο Alcaraz πήρε τη ρεβάνς μετά από "μαραθώνιο"! (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 - 3:12

O Carlos Alcaraz πήρε ρεβάνς από τον Tommy Paul για την πρόσφατη ήττα του στο Τορόντο και παραμένει σε τροχιά τίτλου και Νο.1 στο Σινσινάτι, σε έναν αγώνα που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια.

Μετά από 3 ώρες και 9 λεπτά στο court και ακόμα περισσότερες εκτός τερέν, μιας και το παιχνίδι είχε αρκετές διακοπές από τη βροχή στο 3ο σετ, ο Carlos Alcaraz πήρε τελικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Cincinnati Masters, κερδίζοντας τον Tommy Paul με 7-6 (6), 6-7 (0), 6-3.

Χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά ο 20χρονος Ισπανός για να πάρει ρεβάνς από τον Αμερικανό, από τον οποίο είχε ηττηθεί την προηγούμενη εβδομάδα στο Τορόντο.

Στο 1ο σετ κατάφερε να ανατρέψει το 2-5 για να το στείλει στο tie-break, όπου επίσης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά επέστρεψε από το 3-5 και επικράτησε με 8-6.

Και στο 2ο σετ επέστρεψε από break πίσω, σώζοντας μάλιστα και ένα set point στο σερβίς του Paul, στο 5-4, Α-40. Αργότερα έχασε όμως 3 match points για το 7-5 και το σετ πήγε στο tie-break, όπου αυτή τη φορά ο Αμερικανός επιβλήθηκε και μάλιστα με το συντριπτικό 7-0!

Το παιχνίδι οδηγήθηκε σε 3ο σετ και o Alcaraz μπορεί να έκανε το γρήγορο break, θα περίμενε όμως άλλες 3 ώρες περίπου, μέχρι να πανηγυρίσει τη νίκη. Το παιχνίδι είχε μικρές και μεγαλύτερες διακοπές από τη βροχή, που μια σταματούσε, μια ξανάρχιζε, εμποδίζοντας τους δυο παίκτες να παίξουν αυτ'οτο σετ συνεχόμενα.

O Alcaraz πάντως κατάφερε να διατηρήσει τον ρυθμό του, δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του και τελικά ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του με νέο break στο 9ο game, γύρω στις 5,5 ώρες μετά από τον πρώτο πόντο του ματς.

Μπήκε στα ημιτελικά ο νεαρός Ισπανός, που θα χρειαστεί είτε τον αποκλεισμό του Novak Djokovic, είτε μια πορεία του μέχρι τον τελικό, ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης έως το US Open.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά Max Purcell, που συνέχισε το τρομερό του τουρνουά, αποκλείοντας και τον Stan Wawrinka, με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots