ATP
Μένει στο παιχνίδι ο Alcaraz, που δυσκολεύτηκε ξανά (vids)

 
Μένει στο παιχνίδι ο Alcaraz, που δυσκολεύτηκε ξανά (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 - 0:33

Ο Carlos Alcaraz πέρασε μια δύσκολη δοκιμασία και σήμερα στο Σινσινάτι, στο τέλος όμως κέρδισε τον Max Purcell στα 3 σετ και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Cincinnati Masters.

Ο 20χρονος Ισπανός, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, δυσκολεύτηκε αρκετά και απέναντι στον Αυστραλό, που ήταν η ευχάριστη έκπληξη της εβδομάδας και με μεγάλες νίκες κατάφερε από τα προκριματικά να φτάσει έως τον πρώτο του ημιτελικό σε ένα 1000άρι.

Τελικά, μετά από 2 ώρες και 11 λεπτά, αλλά και μια δύσκολη ανατροπή, ο Alcaraz επικράτησε του Purcell με 4-6, 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στους "4" του Σινσινάτι.

Ο Ισπανός, ο οποίος εκτός από τον τίτλο διεκδικεί και την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης (χρειάζεται άλλη μια νίκη για να το πετύχει), υπέστη το break στο 7ο game του 1ου σετ και δεν κατάφερε να επιστρέψει, με αποτέλεσμα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Ήρθε μια απάντηση νωρίς στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0 και δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο, ενώ προηγήθηκε με 2-0 και στο 3ο σετ, στο οποίο όμως ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον 25χρονο Αυστραλό, Νο.70 στον κόσμο.

Εκείνος πήρε το break πίσω και ισοφάρισε σε 2-2, ενώ έμεινε μαζί με τον Alcaraz στο σετ μέχρι και το 4-4. Τελικά ο Ισπανός έκανε νέο break στο 9ο game για να περάσει μπροστά με 5-4 και "σφράγισε" τη νίκη στο σερβίς του στο 10ο game, όπου πάντως χρειάστηκε να σβήσει break point για να αποφύγει νέα "παράταση".

Αυτή ήταν η 52η φετινή νίκη του Alcaraz (52-5), που διεκδικεί τον 7ο τίτλο του στη χρονιά, μετά το Wimbledon, τα Masters σε Indian Wells και Μαδρίτη, τα 500άρια σε Βαρκελώνη και Queen's και το 250άρι του Μπουένος Άιρες.

Αύριο θα συναντήσει τον Hubert Hurkacz, για 2η φορά μέσα σε λίγες μέρες, αφού την προηγούμενη εβδομάδα τον είχε κερδίσει για τον 3ο γύρο του Τορόντο.

Ο Hurkacz πάντως παίζει πολύ καλό τένις αυτή την εβδομάδα στο Σινσινάτι και μετά τη χθεσινή του νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά, απέκλεισε σήμερα και τον Alexei Popyrin με 6-1, 7-6 (8), για να προκριθεί στον 5ο ημιτελικό του σε μια Masters διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots