ATP
Νικηφόρο ντεμπούτο στο Πεκίνο για τον Alcaraz (vid)

 
Νικηφόρο ντεμπούτο στο Πεκίνο για τον Alcaraz (vid)
© China Open/VCG
tennisnews team Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 - 16:55

O Carlos Alcaraz πραγματοποίησε νικηφόρο ντεμπούτο στο 500άρι του Πεκίνου, κερδίζοντας καθαρά με 2-0 σετ τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Yannick Hanfmann.

Δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον Γερμανό ο πρωταθλητής του Wimbledon, Νο.2 στον κόσμο και Νο.1 στο ταμπλό του China Open, ο οποίος πήρε τη νίκη με 6-4, 6-3 σε 1 ώρα και 37 λεπτά.

Αν και έχασε 2 φορές προβάδισμα με break στο 1ο σετ, ο Alcaraz έκανε και 3ο break στο 9ο game για το 5-4 και τελικά έκλεισε το σετ στο σερβίς του στο 10ο game.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε από νωρίς με 3-1 και δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι, ολοκληρώνοντας με ένα ακόμα break το ματς στο 9ο game.

Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση του Alcaraz στο Πεκίνο, με τον Ισπανό να φτάνει τις 59 νίκες στη φετινή σεζόν (59-7). 

Θα διεκδικήσει την 60ή απέναντι στον Lorenzo Musetti, που κέρδισε τον πρόσφατο πρωταθλητή του Zhuhai, Karen Khachanov, με 6-3, 1-6, 6-2.

Στη φάση των "16" προκρίθηκε και ο Alexander Zverev, ο οποίος βρέθηκε πίσω με σετ αλλά τελικά κέρδισε τον Diegochwartzman με 6-7 (2), 6-1, 6-2. Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη νίκη για τον Γερμανό, που την Τετάρτη κατέκτησε τον τίτλο στην Chengdu της Κίνας. Στον 2ο γύρο του Πεκίνου θα αντιμετωπίσει τον Alejandro Davidovich Fokina.

Τέλος, ο Casper Ruud επικράτησε του Jan-Lennard Struff με 7-6 (5), 6-3 και προκρίθηκε και αυτός στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Tomas Martin Etcheverry.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots