ATP
Έκλεισαν τον ημιτελικό Medvedev και Zverev (vids)

 
Έκλεισαν τον ημιτελικό Medvedev και Zverev (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 - 12:06

O Daniil Medvedev και ο Alexander Zverev χρειάστηκαν 3ο σετ, αλλά πήραν τις νίκες που τους φέρνει στον μεταξύ τους ημιτελικό στο China Open. 

O Medvedev δεν είχε εύκολο έργο στον πρώτο προημιτελικό του China Open, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Ugo Humbert με 6-4, 3-6, 6-1 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

Ο 27χρονος Ρώσος "καθάρισε" την αναμέτρηση στο 3ο σετ, στο οποίο ήταν πολύ καλύτερος από τον Γάλλο, για να φτάσει στις 41 hardcourt νίκες γι' αυτή τη σεζόν και στις 58 συνολικά για το 2023 (58-12).

Δεν είχε καθόλο εύκολο ταμπλό στο Πεκίνο ο Medvedev, ο οποίος απέκλεισε στους δυο πρώτους γύρους τους Tommy Paul και Alex De Minaur χωρίς να απωλέσει σετ.

Δύσκολο ταμπλό είχε και ο αντίπαλός του στα ημιτελικά, Alexander Zverev, που κέρδισε αργότερα σήμερα τον Nicolas Jarry με 6-1, 6-7 (5), 6-3.

Μετά την απώλεια του 2ου σετ στο tie-break, o Zverev κινδύνεψε άμεσα από τον Χιλιανό, που είχε αποκλείσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 1ο γύρο. Στο 3ο σετ ήρθε πρώτος αντιμέτωπος με break point, αλλά το έσβησε για να προηγηθεί με 2-1. Λίγο μετά κατάφερε να κάνει το μοναδικό break του σετ και να φτάσει στο 4-2, για να υπερασπιστεί το σερβίς του στη συνέχεια και να "κλειδώσει" τη νίκη σε 2 ώρες και 18 λεπτά.

Ήταν το 9ο σετ που έπαιξε σε 3 αναμετρήσεις ο Zverev, ο οποίος είχε επιστρέψει από σετ πίσω απέναντι στους Diego Schwartzman και Alejandro Davidovich Fokina, στα πρώτα δυο παιχνίδια του στο Πεκίνο. Έφτασε τις 7 διαδοχικές νίκες στα τουρνουά της Κίνας, ενώ αυτός θα είναι ο 60ός ημιτελικός της καριέρας του.

Για 17η φορά θα αναμετρηθούν Medvedev και Zverev, με τον Medvedev να προηγείται με 9-7 στις νίκες. Στην τελευταία τους συνάντηση πάντως, στο Σινσινάτι πριν 2 περίπου μήνες, ο Zverev είχε πάρει τη νίκη με 2-1 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots