ATP
Τσιτσιπάς: "Ο πατέρας μου είναι εδώ για να μείνει, δεν θα τον αλλάξω ποτέ" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Ο πατέρας μου είναι εδώ για να μείνει, δεν θα τον αλλάξω ποτέ" (vid)
© tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 - 11:48

O Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τον πατέρα του, εξήγησε ότι έχασε κομμάτι του εαυτού του όταν δεν τον είχε κοντά του στην Αμερική, ενώ μίλησε και για τη δοκιμαστική περίοδο που είχε με τον Μαρκ Φιλιππούση.

Σε δηλώσεις του στο Tennis TV, o Tσιτσιπάς μίλησε για το ζήτημα του προπονητή και διέψευσε κατηγορηματικά τις όποιες φήμες είχαν δημιουργηθεί μετά την απόφασή του να μην έχει μαζί του τον πατέρα του στην Αμερική.

"O πατέρας μου ήταν πάντα δίπλα μου. Ακόμα και όταν δεν ήταν εκεί και ο κόσμος δεν τον έβλεπε, εκείνος ήταν στο πλευρό μου, ψηφιακά. Είναι εδώ για να μείνει, δεν έχω πρόθεση να τον αλλάξω ποτέ ή να τον διώξω. Ο κόσμος πάντα θα φτιάχνει φήμες ή θα προσπαθεί να χαλάσει αυτό που έχεις με κάποιον που είναι πολύ κοντά σου με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι ένας άνθρωπος που δεν θα είναι ποτέ εκτός."

O Στέφανος μίλησε και για τον Φιλιππούση, τον οποίο είχε μαζί του στο Los Cabos, στο Τορόντο, στο Σινσινάτι και στο US Open, χωρίς να έχει τον Απόστολο. Αν και κατέκτησε τον τίτλο στο Los Cabos, η πορεία του στα υπόλοιπα τουρνουά στην Αμερική δεν ήταν αυτή που θα ήθελε και τελικά μετά το US Open ολοκληρώθηκε η κοινή τους διαδρομή.

"Ο Μαρκ Φιλιππούσης δεν είναι πια μέλος της ομάδας. Ήθελα να δοκιμάσω με έναν προπονητή και να δω πως θα πάει. Ήταν λίγο ασυντόνιστο με διάφορους τρόπους. Η απουσία του πατέρα μου με έκανε να νιώσω πως χάνω μέρος του εαυτού μου ως παίκτης. Δεν ήμουν σε θέση να προσαρμοστώ στις νέες μεθόδους του Μαρκ, τον οποίο θαύμαζα και μου άρεσε πολύ να παρακολουθώ όταν ήμουν μικρότερος."

Στη συνέχεια ο Στέφανος επανενώθηκε με τον πατέρα του, καθώς επέστρεψε στην Αθήνα για να παίξει στο Davis Cup, ενώ μαζί με τον πατέρα του είναι και αυτές τις εβδομάδες, στην ασιατική του περιοδεία.

Από αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του και για το Shanghai Masters, το προτελευταίο Masters της σεζόν, όπου θα ξεκινήσει την πορεία του από τον 2ο γύρο, απέναντι σε έναν εκ των Laslo Djere και Rinky Hijikata.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots