ATP
Μπήκαν προημιτελικά Haase και Τσιτσιπάς! (vids)

 
Μπήκαν προημιτελικά Haase και Τσιτσιπάς! (vids)
© Taosphotogallery
tn team Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 - 13:20

Το ταξίδι του Στέφανου Τσιτσιπά στη Σαγκάη συνεχίζεται μέσω των διπλών, αφού ο Έλληνας τενίστας και ο Robin Haase σημείωσαν ακόμα μια νίκη και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Shanghai Masters.

Οι Τσιτσιπάς και Haase κέρδισαν το δυνατό δίδυμο των Αυστραλών Alex De Minaur και Max Purcell με 7-5, 3-6, 10-5, για να πάρουν την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Shanghai Masters.

Έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι Τσιτσιπάς και Haase, που έφτασαν στο πρώτο break της αναμέτρησης σε ένα πολύ κομβικό σημείο, στο 12ο game του 1ου σετ, για να το κατακτήσουν με 7-5.

Οι De Minaur και Purcell ήταν καλύτεροι στο 2ο σετ και είχαν break points σχεδόν σε όλα τα service games των αντιπάλων τους! Αξιοποίησαν τα 2 από τα 10 συνολικά, για να κάνουν break σε 5ο (3-2) και 9ο game (6-3) και να κερδίσουν καθαρά το σετ.

Οι Τσιτσιπάς και Haase ωστόσο ήταν καλύτεροι στο match tie-break, όπου μπήκαν από την αρχή δυνατά και προηγήθηκαν με διπλό mini-break στο 4-1. Από τότε δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο και τελικά το tie-break ολοκληρώθηκε στο σερβίς του Στέφανου με 2 γρήγορους πόντους για το 10-5.

Θυμίζουμε πως στο match tie-break είχαν κερδίσει και το προηγούμενο παιχνίδι τους ο Τσιτσιπάς και ο Haase, ενάντια στους Αμερικανούς Nathaniel Lammons και Jackson Withrow, με 3-6, 6-3, 10-8.

Στα προημιτελικά του Shanghai Masters, θα αντιμετωπίσουν τον Ισπανό Marcel Granollers και τον Αργεντινό Horacio Zeballos, μια πολύ έμπειρη και δυνατή ομάδα, που βρίσκεται στο Νο.7 του ταμπλό.

Αυτός θα είναι ο 5ος προημιτελικός σε Masters διοργάνωση στα διπλά για τον Τσιτσιπά, που είχε κάνει την καλύτερη πορεία του στο Μαϊάμι το 2019, φτάνοντας μέχρι τον τελικό μαζί με τον Wesley Koolhof.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots