ATP
1ος τελικός ΑΤΡ για Πέτρο και Στέφανο! (vid)

 
1ος τελικός ΑΤΡ για Πέτρο και Στέφανο! (vid)
tn team Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 - 23:14

Στον πρώτο τους τελικό σε ΑΤΡ διοργάνωση προκρίθηκαν τα αδέρφια Τσιτσιπά, που κέρδισαν με ανατροπή τους Romain Arneodo και Sam Weissborn απόψε στην Αμβέρσα για να εξασφαλίσουν τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του European Open.

Μετά την ήττα του στα μονά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε με πανηγυρισμό την ημέρα του στην Lotto Arena της Αμβέρσας, καθώς μαζί με τον αδερφό του Πέτρο, κέρδισαν τους Arneodo και Weissborn με 4-6, 7-6 (5), 13-11, για να πάρουν μια μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του European Open.

Αυτός θα είναι ο 1ος τελικός που θα παίξουν μαζί τα δυο αδέρφια, ενώ για τον Πέτρο θα είναι και ο 1ος τελικός γενικά σε ΑΤΡ διοργάνωση, εξασφαλίζοντας και την πρώτη του είσοδο στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Για τον Στέφανο θα είναι ο 3ος τελικός σε ΑΤΡ διοργάνωση, μετά την πορεία του μέχρι τον τελικό του Miami Masters το 2019 μαζί με τον Wesley Koolhof, αλλά και την κατάκτηση του 500αριού στο Ακαπούλκο το 2022 μαζί με τον Feliciano Lopez.

Τα αδέρφια έκαναν και σήμερα ένα πολύ καλό παιχνίδι, με τον αγώνα να κρίνεται σε μικρές λεπτομέρειες και ένα συγκλονιστικό match tie-break.

Έχοντας με το μέρος τους και τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, που γέμισε τις κερκίδες σε αγώνα διπλού για χάρη τους, οι Πέτρος και Στέφανος άφησαν πίσω τους το κακό ξεκίνημα που είχαν στο ματς, το οποίο τους στοίχισε ωστόσο το 1ο σετ.

Πιο συγκεκριμένα, είχαν μείνει πίσω με 0-2, 15-40 και λίγο έλειψε να δεχτούν και double break στα πρώτα λεπτά τα αδέρφια, που κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2 και να ισορροπήσουν το υπόλοιπο 1ο σετ, όχι όμως και να βρουν το break που θα τους έδινε και δικαίωμα να το διεκδικήσουν.

Ακολούθησε ένα πολύ κλειστό 2ο σετ, στο οποίο τα αδέρφια είχαν ξεκάθαρα ανεβεί και έφτασαν πολύ πιο κοντά στην κατάκτησή του, χάνοντας και 5 set points λίγο πριν το tie-break. Τα 4 από αυτά μάλιστα ήταν συνεχόμενα, στο 5-6, 0-40 του 12ου game.

Οι Arneodo και Weissborn έστειλαν το σετ σε tie-break, όμως εκεί επιβεβαιώθηκε η μικρή υπεροχή των αδερφών Τσιτσιπά, που κέρδισαν τους 2 τελευταίους πόντους και το κατέκτησαν με 7-5.

Ακολούθησε ένα ακόμα tie-break, 10 πόντων αυτή τη φορά, που έκρινε και τη νικήτρια ομάδα. Ήταν ένα συγκλονιστικό tie-break, με τους αδερφούς Τσιτσιπά να χάνουν ένα προβάδισμα με 7-4 και να αντιμετωπίζουν πρώτοι match point, στο 8-9.

Κατάφεραν να το σώσουν, όπως και το επόμενο στο 10-11, ενώ μεσολάβησε και ένα δικό τους χαμένο match point στο 10-9. Τελικά, το καθοριστικό mini-break το έκαναν οι δυο Έλληνες παίκτες, με τον Πέτρο να παίζει εκπληκτικά στο φιλέ και να βάζει την υπογραφή του στο 2ο match point της ομάδας του, για το τελικό 13-11 και τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό της Αμβέρσας.

Αύριο, στις 15:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, οι Πέτρος και Στέφανος θα διεκδικήσουν και τον 1ο τίτλο τους μαζί στο tour, αντιμετωπίζοντας στον τελικό τον Ουρουγουανό Ariel Behar και τον Τσέχο Adam Pavlasek στον τελικό.

Οι δυο τελευταίοι είχαν κερδίσει χθες για τον άλλον ημιτελικό τους Νο.3 του ταμπλό, Lloyd Glasspool και Hugo Nys, με 6-4, 3-6, 10-5, ενώ είχαν αποκλείσει και τους Νο.1 του ταμπλό στον 1ο γύρο, Santiago Gonzalez και Edouard Roger-Vasselin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots