ATP
Το σήκωσε και στη Βιέννη ο Sinner (vids)

 
Το σήκωσε και στη Βιέννη ο Sinner (vids)
© martinsteiger.at/Erste Bank Open
tn team Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023 - 18:28

O Jannik Sinner κέρδισε για 2η φορά αυτό τον μήνα τον Daniil Medvedev σε έναν τελικό και αναδείχθηκε πρωταθλητής και στη Βιέννη, κατακτώντας τον 4ο τίτλο του για φέτος.

Για 2η φορά τον τελευταίο μήνα κέρδισε σε έναν τελικό τον Medvedev ο Sinner, ο οποίος επικράτησε του Ρώσου με 7-6 (7), 4-6, 6-3 στον τελικό του Erste Bank Open.

Ο Sinner, ο οποίος είχε κερδίσει στις αρχές του μήνα τον Medvedev για τον τελικό του Πεκίνου - για 1η φορά στην καριέρα του τότε κέρδισε τον Ρώσο - ανέτρεψε το 1-3 στο 1ο σετ, ενώ έσβησε και ένα set point στο 5-6, 30-40.

 

Στο tie-break βρέθηκε ξανά με την πλάτη στον τοίχο, αλλά επέστρεψε αυτή τη φορά από το 1-4 και έσβησε ένα ακόμα set point στο 6-7, για να το κερδίσει με 9-7 και να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα στον τελικό.

 
 
 

Ο Medvedev ήταν καλύτερος στο 2ο σετ, στο οποίο έχασε 3 break points στο 3ο game (1-1) και αργότερα έφτασε σε 2 συνεχόμενα breaks, για να μετατρέψει το 1-2 σε 5-2. Ο Sinner κατάφερε να πάρει πίσω το ένα break και να μειώσει σε 5-4, αλλά ο Ρώσος τελείωσε το σετ στη 2η προσπάθειά του από τη γραμμή του σερβίς, για το 6-4.

Ακολούθησε μεγάλη μάχη στο 3ο σετ, με τους δυο παίκτες να έχουν αμφότεροι χαμένες ευκαιρίες για break στα 3 πρώτα games. O Sinner έκανε πρώτος το break στο 4ο game για το 3-1, σε ένα game που είχε 9 break points και 13 ισοπαλίες! Ο Medvedev μείωσε σε 3-2 στη συνέχεια, αλλά ο Sinner ανέκτησε άμεσα τον έλεγχο και με νέο break έφτασε στο 5-2.

 
 

Μια τελευταία ευκαιρία να επιστρέψει στον τελικό είχε ο Medvedev, όταν είχε διπλό break point στο 5-3, 15-40, όμως ο Sinner έσβησε τα break points και έμεινε στο game, για να ολοκληρώσει τελικά το ματς και να πάρει τη σπουδαία νίκη, 3 ώρες και 4 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς!

Αυτή ήταν η 70ή αναμέτρηση του Sinner στη χρονιά, με τον 22χρονο Ιταλό να φτάνει τις 56 νίκες στη σεζόν (56-14).

Ήταν ο 4ος τίτλος στη χρονιά για τον Sinner, που είχε κατακτήσει ακόμα τους τίτλους στο 250άρι του Μονπελιέ, στο Masters του Καναδά και στο 500άρι του Πεκίνο. Βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς στο 10-3 νίκες και έφτασε τους 10 τίτλους καριέρας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots