ATP
O Dimitrov "λύγισε" τον Τσιτσιπά στο Bercy (vids)

 
O Dimitrov "λύγισε" τον Τσιτσιπά στο Bercy (vids)
© Julien Crosnier/FFT
tn team Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2023 - 17:42

Ένας τρομερός Grigor Dimitrov κέρδισε τον επίσης πολύ καλό Στέφανο Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Paris Masters και προκρίθηκε στον σημαντικότερο τελικό του στα τελευταία 6 χρόνια!

Μια σπουδαία μάχη έδωσαν Grigor Dimitrov και Στέφανος Τσιτσιπάς στο Bercy, με τον Βούλγαρο να κερδίζει στο τέλος τον Έλληνα πρωταθλητή με 6-3, 6-7 (1), 7-6 (3) και να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό του Paris Masters.

Για 1η φορά από το 2017 προκρίθηκε σε έναν τελικό σε Masters 1000 τουρνουά ο Dimitrov, ο οποίος κάνει μια φανταστική εβδομάδα στο Παρίσι. Επίσης, αυτός θα είναι ο σημαντικότερος τελικός από το ATP Finals του 2017, όταν είχε κατακτήσει το τρόπαιο στο ντεμπούτο του και μοναδική του συμμετοχή έως σήμερα στη διοργάνωση! Λίγους μήνες πριν είχε παίξει και στον μοναδικό τελικό σε ένα Masters, κερδίζοντας και σε εκείνη την περίπτωση τον τίτλο, στο Σινσινάτι.

Από τότε επέστρεψε σε έναν τελικό σε Masters o Dimitrov, ο οποίος μπήκε στο σημερινό ματς με τον Τσιτσιπά έχοντας μια νίκη σε 7 αναμετρήσεις απέναντι στον Έλληνα τενίστα. Επίσης, είχε να αντιμετωπίσει έναν πολύ καλό Τσιτσιπά, που και σήμερα έπαιξε καλό τένις σε γενικές γραμμές, όπως και όλη την εβδομάδα στο Bercy.

Λίγα σημεία ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά σήμερα και έκριναν το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του τελευταίου Masters της χρονιάς. Το ένα απ' αυτά ήταν το κακό service game με το οποίο άνοιξε τον ημιτελικό ο Στέφανος, που του στοίχισε το break από πολύ νωρίς, για το 2-0 του Dimitrov. Αυτό έμελλε να είναι και το μοναδικό break σε ολόκλητο τον αγώνα!

Ο Dimitrov, ο οποίος είχε ευκαιρίες για να κάνει και 2ο break στο 8ο game (2-5, 30-40 και 2-5, 40-Α), έκλεισε τελικά το σετ στο 9ο game, στο δικό του σερβίς, το οποίο δεν απειλήθηκε καθόλου.

Ούτε στο 2ο σετ κινδύνεψε στο σερβίς του ο Βούλγαρος, που συνέχισε να παίζει εξαιρετικά και είχε μάλιστα τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς χωρίς να πάει σε 3ο σετ, αλλά ο Τσιτσιπάς έσβησε και τα 2 break points που αντιμετώπισε στο κρίσιμο 9o game, όταν ήταν πίσω με 4-4, 30-40 και 4-4, 40-Α.

Το σετ πήγε σε tie-break και εκεί ο Στεφ έπαιξε εκπληκτικά, δεν έκανε ούτε ένα λάθος και συνέτριψε τον Dimitrov με 7-1, για να στείλει τον ημιτελικό σε 3ο σετ.

 

Ούτε στο 3ο σετ είχαμε κάποιο break, αλλά αυτή τη φορά ο Στέφανος ήταν εκείνος που απείλησε και είχε τις χαμένες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, στο 3ο game έφτασε πολύ κοντά ο Έλληνας τενίστας, που προηγήθηκε με 1-1, 15-40 και είχε συνολικά 4 break points, δεν αξιοποίησε όμως κανένα από αυτά.

Ο Dimitrov ξεπέρασε αυτή τη δυσκολία και το σερβίς του δεν απειλήθηκε ξανά. Στο μεταξύ, ο Τσιτσιπάς δεν απειλήθηκε σε κανένα από τα 6 service games του στο σετ, σερβίροντας και 2 φορές για την παραμονή του στο τουρνουά, στο 4-5 και στο 5-6, κλείνοντας και τα 2 αυτά games χωρίς χαμένο πόντο!

Στο tie-break ωστόσο ο Dimitrov ήταν καλύτερος αυτή τη φορά, παίρνοντας και ώθηση από τους πρώτους 3 πόντους, που στιγματίστηκαν από 2 αβίαστα λάθη του Στέφανου, με αποτέλεσμα να έχουμε το 3-0 του Dimitrov με διπλό mini-break.

Στο μεταξύ ο Dimitrov έκανε μεγάλα περάσματα για να υπερασπιστεί το δικό του σερβίς και έφτασε να προηγείται και με 5-0. Αργότερα έφτασε σε τετραπλό match point στο 6-2 ο 32χρονος τενίστας, που "σφράγισε" τη νίκη στο 2ο match point του για το 7-3, έπειτα από 2 ώρες και 32 λεπτά παιχνιδιού, χάρη σε ακόμα ένα μεγάλο πέρασμα που βρήκε με υποδειγματικό backhand.

 

Ο 2ος τελικός σε Masters 1000 τουρνουά είναι γεγονός για τον Dimitrov, που θα περιμένει την αναμέτρηση του Novak Djokovic με τον Andrey Rublev για να μάθει τον τελευταίο του αντίπαλο στο Bercy.

Θα είναι συνολικά ο 17ος τελικός στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του (8-8 σε τελικούς). Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει κερδίσει κανέναν τίτλο στα 6 τελευταία χρόνια, από τότε δηλαδή που έφτασε στο μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας του, την κατάκτηση του ATP Finals.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots