ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν τα βάζω με τον εαυτό μου, τα πήγα καλά"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Nicolas Gouhier / FFT
tn team Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2023 - 20:15

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε στο πολύ υψηλό επίπεδο που έδειξε όλη την εβδομάδα στο Παρίσι, ακόμα και στον σημερινό αγώνα με τον Grigor Dimitrov, λέγοντας πως δεν τα βάζει με τον εαυτό του και είναι ευχαριστημένος με το επίπεδο που έδειξε.

Λίγοι πόντοι έκαναν τη διαφορά στον σημερινό ημιτελικό του Dimitrov με τον Τσιτσιπά και ο Βούλγαρος βρήκε απίστευτη ποιότητα στο αποφασιστικό tie-break του 3ου σετ, για να πάρει το ματς. Αυτό τόνισε και ο Στέφανος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τον ημιτελικό, λέγοντας πως είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του και με το τένις που έπαιξε.

"Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που έπαιξα αυτή την εβδομάδα και μόνο λίγες λεπτομέρειες μου στέρησαν τη νίκη σήμερα. Μια-δυο λανθασμένες αποφάσεις στο tie-break άλλαξαν τις ισορροπίες και είναι κρίμα γιατί ένιωσα πως είχα καλές πιθανότητες για να κερδίσω σήμερα", είπε ο Στέφανος.

Αναλύοντας τους πόντους αυτούς που έκαναν τη διαφορά στο tie-break, είπε πως δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα διαφορετικά, αφού στην ουσία άσκησε καλή πίεση στον Dimitrov και απλώς εκείνος ανταπεξήλθε με τρομερές απαντήσεις.

"Υπήρχαν 2-3 περιπτώσεις που ήμουν στην επίθεση και είχα κάθε λόγο να πιστεύω ότι θα πάρω τον πόντο. Ανέβηκα στο φιλέ, αλλά έκανε ένα passing shot που πέρασε από πάνω μου και βρήκε τη γραμμή. Αμύνθηκα, δεν μπορούσα να κάνω πολλά. Μετά ήταν άλλο ένα, έβγαλε απίστευτο passing shot στην ευθεία με το forehand. Δεν μπορείς να ελέγξεις αυτές τις περιπτώσεις. Κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Είχα κάνει καλό χτύπημα προσέγγισης, αλλά έπαιξε απίστευτα και μου πήρε τον πόντο. Και στο τέλος με το backhand του, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο πόντος θα ήταν αλλιώς, αλλά αντέδρασε πολύ καλά εκεί. Είναι πόντοι που έκαναν τη διαφορά. Μπορεί αν μετά για 6-3 γινόταν το 6-5 να ήταν αλλιώς.

Δεν τα βάζω με τον εαυτό μου, τα πήγα καλά. Το βλέμμα μου τώρα είναι στο Τορίνο, ελπίζω να μπορέσω να φέρω αυτό το παιχνίδι και στο ATP Finals."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots