ATP
O Humbert απέκλεισε τον Thiem στη Μετς (vids)

 
O Humbert απέκλεισε τον Thiem στη Μετς (vids)
tn team Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 - 23:10

Την πρόκριση για τα προημιτελικά του Moselle Open πήρε ο Ugo Humbert, που απέκλεισε έπειτα από έναν κλειστό αγώνα τριών σετ τον Dominic Thiem. Στα προημιτελικά και ο qualifier Harold Mayot.

Στην πρεμιέρα του στο τουρνουά της Μετς, ο Ugo Humbert επικράτησε του Dominic Thiem με 7-6 (5), 4-6, 6-3 και έκλεισε μια θέση για τα προημιτελικά του Moselle Open.

Ο Thiem, ο οποίος είχε ξεκινήσει από τον 1ο γύρο στο τουρνουά και είχε κερίσει τον Matteo Martineau (ο Humbert είχε bye για τον 2ο γύρο), αντιστάθηκε σθεναρά και έχασε στις λεπτομέρειες μια μεγάλη πρόκριση.

Στο 1ο σετ είχε τριπλό break point στο 3-4, 0-40, όμως ο Humbert κέρδισε 5 πόντους στη σειρά και υπερασπίστηκε το σερβίς του. Αργότερα κέρδισε το tie-break με 7-5 ο Γάλλος και προηγήθηκε.

O Thiem επέστρεψε για τα καλά στο ματς, καθώς πήρε τους 8 από τους 9 τελευταίους πόντους του 2ου σετ για να μετατρέψει γρήγορα το 4-4 σε 6-4, ενώ αμφίρροπο ήταν και το 3ο σετ.

Ο Humbert έκανε το αποφασιστικό break στο 8ο game για να περάσει μπροστά με 5-3, αξιοποιώντας τη μοναδική του ευκαιρία, σε αντίθεση με τον Thiem, που είχε και εκείνος break point στο επόμενο game, όμως το έχασε και ο Γάλλος έκλεισε το ματς για το 6-3.

Στα προημιτελικά του 250αριού της Μετς, ο Humbert θα αντιμετωπίσει τον επίσης Γάλλο και προερχόμενο από τα προκριματικά, Harold Mayot, που κέρδισε νωρίτερα τον Gregoire Barrere με 7-6 (2), 2-6, 7-6 (5).

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, ο Karen Khachanov επικράτησε του Constant Lestienne με 6-4, 6-4 και μπήκε επίσης στους "8", όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Alexander Shevchenko και Mate Valkusz.

Νωρίτερα σήμερα ολοκληρώθηκε ο 1ος γύρος, με τις νίκες των Fabio Fognini, Abedallah Shelbayh και Mate Valkusz. Ο Fognini κέρδισε τον Thiago Wild με 7-6 (3), 7-6 (9) και έκλεισε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς με τον Alexander Bublik στους "16".

Ο προερχόμενος από τα προκριματικά Shelbayh, επικράτησε του Hugo Gaston με 7-6 (5), 6-2 και θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο το Νο.6 του ταμπλό, Lorenzo Sonego, ενώ ο Valkusz έβγαλε εκτός το Νο.9 του ταμπλό, Daniel Altmaier, με 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots