ATP
Zverev: "Στις αρχές του 2023 δεν ήμουν καν κοντά στον Alcaraz - o Djokovic παίζει λες και είναι 26-27 χρονών"

 
Zverev: "Στις αρχές του 2023 δεν ήμουν καν κοντά στον Alcaraz - o Djokovic παίζει λες και είναι 26-27 χρονών"
tn team Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 - 13:27

Ο Alexander Zverev μίλησε για τη μεγάλη αγωνιστική του άνοδο στο δεύτερο μισό της σεζόν που τον έφερε σε μια θέση να κερδίζει τον Carlos Alcaraz στο Τορίνο, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στην εντυπωσιακή φυσική κατάσταση του Novak Djokovic και στην επικίνδυνη πτώση που είχε στο court.

"Στα μεταξύ μας με τον Carlos τώρα είμαι μπροστά με 4-3 στις νίκες. Ποιος ξέρει πόσες φορές θα παίξουμε ακόμα. Στις αρχές της χρονιάς, δεν ήμουν καν κοντά στο επίπεδό του, το είδαμε και στον αγώνα της Μαδρίτης, όπου κέρδισα μόνο 3 games", είπε ο Zverev στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Τορίνο, μετά τη νίκη του με 2-1 σετ επί του Alcaraz.

"Δεν ήμουν καν κοντά στον να τον νικήσω. Είμαι χαρούμενος που έχω επιστρέψει σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο και που νιώθω πως μπορώ να διεκδικήσω και πάλι αυτά τα τουρνουά", πρόσθεσε ο 26χρονος Γερμανός, πρωταθλητής στο ATP Finals το 2021, την τελευταία φορά δηλαδή που συμμετείχε στο τουρνουά.

Πέρσι δεν είχε αγωνιστεί εξαιτίας του τραυματισμού του στον αστράγαλο, που τον άφησε έξω για 6 ολόκληρους μήνες το 2022. Όταν επέστρεψε στη δράση, όπως ήταν επόμενο χρειάστηκε κάποιους μήνες μέχρι να βρει τα πατήματά του και τελικά να επανέλθει στο κορυφαίο επίπεδο.

"Η σεζόν μου είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Τους πρώτους 4-5 μήνες της σεζόν μετά βίας κέρδιζα αγώνες και δεν αγωνιζόμουν για τίτλους, κάτι που ήταν πολύ απογοητευτικό για μένα. Δεν ήμουν καν κοντά στο να αγωνιστώ στο Τορίνο. Βελτιώθηκα πολύ στο δεύτερο μισό της σεζόν και επέστρεψα στις επιτυχίες. Βρήκα ξανά τον καλό μου εαυτό και είμαι χαρούμενος γι' αυτό."

Η χθεσινή αναμέτρηση με τον Alcaraz είχε για τον Zverev μια τρομακτική στιγμή, που ξύπνησε μνήμες από εκείνη την εφιαλτική του πτώση και τον τραυματισμό στον αστράγαλο στο Roland Garros του 2022. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν στραμπούληξε τον αστράγαλο ο Γερμανός, που δεν μπορούσε ωστόσο ούτε να πει με βεβαιότητα πως δεν θα αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα τις επόμενες μέρες. 

"Δεν έσπασα τον αστράγαλό μου, το κατάλαβα αμέσως αυτό. Γλίστρησα και ένιωσα ένα τσίμπημα στον αχίλλειο τένοντα. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό και να συνεχίσω να παίζω. Είχα έναν πόνο για ένα περίπου λεπτό, δεν ήταν ευχάριστο, αλλά ήξερα ότι θα ήταν εντάξει."

Τέλος, ο Zverev μίλησε και για τον Djokovic, που στα 36 του χρόνια κατάφερε να τερματίσει άλλη μια σεζόν στο Νο.1, ενώ την ώρα που ακόμα και ο Alcaraz φαίνεται να αντιμετωπίζει μια μικρή πτώση στην κατάστασή του σε σχέση με το πρώτο μισό του 2023, εκείνος παραμένει εξίσου δυνατός και πρώτο φαβορί για άλλον έναν τίτλο στο ATP Finals.

"Ο Novak προσέχει πολύ το σώμα του και κάνει τις 'τελετουργίες' του κάθε μέρα. Φροντίζει τον εαυτό του και αυτή είναι η πρώτη του προτεραιότητα. Τα έχει πάει τρομερά καλά τα τελευταία χρόνια. Είναι 36 χρονών και φαίνεται λες και είναι 26-27 στο γήπεδο. Μπορεί να είναι και σε ακόμα καλύτερη κατάσταση απ' ότι ήταν πριν 10 χρόνια και δεν φαίνεται να έχει καμία πρόθεση να σταματήσει την καριέρα του."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots