ATP
Πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά ο Medvedev! (vids)

 
Πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά ο Medvedev! (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 - 23:57

O Daniil Medvedev επικράτησε και του Alexander Zverev με 2-0 σετ, για να γίνει ο πρώτος παίκτης που προκρίνεται και μαθηματικά στα ημιτελικά του ATP Finals στο Τορίνο.

Ο Medvedev επικράτησε του Zverev με 7-6 (7), 6-4, κερδίζοντας και τα δυο πολύ κλειστά σετ του αγώνα, για να παραμείνει αήττητος στο τουρνουά και να εδραιωθεί στην 1η θέση του Red Group.

Ο Medvedev κατάφερε να υπερισχύσει στις λεπτομέρειες, σβήνοντας τα 3 από τα 4 break points που αντιμετώπισε και αξιοποιώντας και τις 2 δικές του ευκαιρίες.

Στο 1ο σετ ο Medvedev απώλεσε το γρήγορο προβάδισμα που είχε πάρει με 2-0 και με 3-1, όμως κατάφερε να επιστρέψει από το 1-4 στο tie-break, να σβήσει 2 set points στο 5-6 και στο 6-7 και τελικά να το κατακτήσει με 9-7.

Αφού κέρδισε αυτό το πολύ κλειστό σετ, μετά από μια ώρα στο court, o Medvedev κατάφερε να πάρει και το 2ο, όπου επίσης δυσκολεύτηκε αρκετά. Συγκεκριμένα στο 9ο game o Ρώσος αντιμετώπισε break point, αλλά το έσβησε και από το 4-4, 30-40 κατάφερε να προηγηθεί με 5-4 και τελικά να κάνει εκείνος το break στο επόμενο game, για να "κλειδώσει" τη μεγάλη νίκη του.

Με το 2 στα 2 και με το 4/4 κερδισμένα σετ, o Medvedev εξασφάλισε πως θα τερματίσει σε μια από τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου, που οδηγούν στα ημιτελικά. Οι Zverev και Alcaraz έχουν από μια νίκη και θα διεκδικήσουν το άλλο εισιτήριο στην τελευταία αγωνιστική. Την Παρασκευή, ο Medvedev θα αντιμετωπίσει τον Alcaraz και ο Zverev θα τον Rublev, που έχει μείνει και επίσημα εκτός συνέχειας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots