ATP
Κορυφαίος σε κερδισμένα service games για το 2023 ο Τσιτσιπάς

 
Κορυφαίος σε κερδισμένα service games για το 2023 ο Τσιτσιπάς
© Rolex Shanghai Masters
tn team Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 - 16:27

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε ένα πολύ εντυπωσιακό ποσοστό στα κερδισμένα service games για το 2023, που τον τοποθετεί στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης.

Πάνω από τον συγκλονιστικό υπό πίεση Novak Djokovic, τους κορυφαίους της νέας γενιάς, Carlos Alcaraz και Jannik Sinner, αλλά και εξαιρετικούς servers όπως οι Hubert Hurkacz και Taylor Fritz, βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στην λίστα με τους παίκτες που κράτησαν τα περισσότερα service games τους στη φετινή σεζόν.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας τενίστας κατόρθωσε να υπερασπιστεί το σερβίς του στο 88,6% των περιπτώσεων, ποσοστό που τον τοποθετεί στην 1η θέση της λίστας, πάνω από τον Novak Djokovic, που είχε 88,4%.

Ο Τσιτσιπάς κέρδιζε το 78,2% των πόντων του στα πρώτα σερβίς και το 55,1% στα δεύτερα σε όλη τη σεζόν και σε όλες τις επιφάνειες, φτάνοντας έτσι σ' αυτό το πολύ υψηλό ποσοστό που δείχνει πως ήταν πολύ σταθερός από τη γραμμή του σερβίς.

Πετυχαίνε επίσης 7,7 άσους ανά παιχνίδι, σέρβιρε με ευστοχία 63,9% στα πρώτα σερβίς και έκανε και 2,2 διπλά λάθη ανά ματς. Όλα αυτά, του δίνουν συνολική βαθμολογία για το σερβίς του 291,3, που είναι το δεύτερο καλύτερο της σεζόν, πίσω μόνο από το 295,5 του Hubert Hurkacz.

Ο Πολωνός, αν και κρατούσε το σερβίς του στο 88% των περιπτώσεων, πετύχαινε 15,2 άσους ανά παιχνίδι και έτσι κέρδιζε πολλούς περισσότερους πόντους άκοπα από τον Τσιτσιπά, ενώ ταυτόχρονα είχε μόνο 2 διπλά λάθη ανά παιχνίδι.

Οι πρώτοι 10 σε ποσοστό κερδισμένων service game το 2023:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots