ATP
Nadal: "Δεν έχω ξεχάσει να παίζω τένις"

 
Nadal: "Δεν έχω ξεχάσει να παίζω τένις"
tn team Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 - 19:19

Οι δηλώσεις του Rafael Nadal μετά το επιτυχημένο comeback του στην αγωνιστική δράση.

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, ο Nadal έδωσε τον πρώτο του αγώνα και κέρδισε τον Thiem με 2-0 σετ, παίζοντας πολύ καλό τένις. Και για τον ίδιο ήταν πολύ ευχάριστο αυτό που συνέβη στο court, ωστόσο κράτησε χαμηλούς τόνους στη συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας πως δεν σημαίνει κάτι αυτή η εμφάνιση για την αυριανή μέρα.

"Τίποτα δεν αλλάζει για μένα. Είναι απλά μια καλή αρχή. Μετά από έναν χρόνο απουσίας έπαιξα πολύ καλά, είναι αλήθεια. Ήταν ένα πολύ θετικό παιχνίδι, μόνο ένα παιχνίδι όμως. Το πιο σημαντικό είναι να είμαι υγιής και να μην αλλάξει κάτι μετά απ' αυτό το παιχνίδι. Θέλω να απολαύσω την κάθε μου μέρα στο court και να μπορέσω να παίξω κι άλλους αγώνες. Είναι πολύ σημαντικό να κάνω καλή αποθεραπεία και να είμαι ανταγωνιστικός. Ο στόχος μου είναι να βρεθώ σε 2 μήνες σε καλή κατάσταση, αν το καταφέρω αυτό θα είναι φανταστικό και θα είναι μια έκπληξη για μένα. Σήμερα σίγουρα ήταν μια θετική μέρα, αλλά θα δούμε και τι θα γίνει αύριο."

Για τις αμφιβολίες και τον φόβο που είχε μπαίνοντας στο court για το ότι δεν θα μπορέσει να σταθεί καθόλου στο επίπεδο του ATP Tour, είπε: "Σήμερα είχα πολλά πράγματα να διαχειριστώ. Ήταν συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές, γιατί επέστρεψα μετά από πολύ καιρό. Μετά ήταν και οι αμφιβολίες για τη φυσική μου κατάσταση. Οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου γνωρίζουν πως ήμουν πριν από 1,5 μήνα, οπότε με το χέρι στην καρδιά σας λέω πως είχα πολλές αμφιβολίες και φόβους ότι σήμερα θα μπορούσε να είναι μια καταστροφή."

Όσον αφορά την επόμενη μέρα, ο Ισπανός εξήγησε πως το πιο σημαντικό είναι να παραμείνει υγιής. Εφόσον συμβεί αυτό, συνεχίζει να βλέπει το comeback σαν μια μακροχρόνια διαδικασία και να μην έχει μεγάλες προσδοκίες από τον εαυτό του, αφού θα χρειαστεί να περάσει ώρες στο γήπεδο για να βρει την κίνησή του. Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν έχει ξεχάσει να παίξει τένις, απλά χρειάζεται χρόνο μέχρι να ανακτήσει όλες τις σωματικές του ικανότητες.

"Αν είμαι υγιής και μπορώ να προπονηθώ στο επίπεδο που θέλω και να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου, οι πιθανότητες να είμαι ξανά ανταγωνιστικός είναι πολύ καλές. Αν αύριο μπω στο court για προπόνηση και έχω προβλήματα, τότε θα είναι πολύ δύσκολο. Το πιο σημαντικό για μένα είναι η υγεία. Δεν έχω ξεχάσει να παίζω τένις. Το δύσκολο είναι να κάνεις αυτό το παιχνίδι σε έναν επίσημο αγώνα, γιατί το να ανακτήσεις την κίνησή σου στο court είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο.

Μετά την εγχείρηση, σε τρομάζουν οι απότομες κινήσεις και για να τα κάνεις ξανά όλα αυτόματα χρειάζονται παιχνίδια και χρόνος. Πρέπει να περάσω χρόνο στο γήπεδο με αγώνες και προπονήσεις. Σήμερα είναι μια καλή μέρα και αύριο θα έχω τη μέρα για να προπονηθώ. Δεν ξέρω πως θα είμαι όταν θα σηκωθώ αύριο, αλλά τώρα νιώθω καλά. Ένιωθα ελεύθερος στο court σήμερα για να κάνω τα πράγματα που ήθελα και όταν τελείωσε ο αγώνας δεν ένιωθα καμία ενόχληση."

Ο Nadal θα έχει "ρεπό" αύριο, επομένως θα προπονηθεί. Ο επόμενος αγώνας του για τον 2ο γύρο του Brisbane International θα είναι την Πέμπτη, όταν και θα αντιμετωπίσει τον Jason Kubler.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots