ATP
Βρήκε νέο προπονητή ο Thiem

 
Βρήκε νέο προπονητή ο Thiem
© Maria Knoll
tn team Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 - 16:00

O Dominic Thiem βρήκε νέο προπονητή, με τον οποίο θα επιχειρήσει να κάνει μια ακόμα προσπάθεια για να επανέλθει στο κορυφαίο επίπεδο - ίσως και την τελευταία!

Ο Thiem πρόσφατα έβαλε τέλος στη συνεργασία του με τον Benjamin Ebrahimzadeh και ο αντικαταστάτης του θα είναι ο Κροάτης Mate Delic, ο οποίος έχει συνεργαστεί και με τον Borna Coric, μεταξύ άλλων.

Ο Delic, ο οποίος ως παίκτης είχε φτάσει έως το Νο.150 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι μόλις 30 χρονών - έχει την ίδια ηλικία δηλαδή με τον Thiem - και από το 2020 έβαλε τέλος στην επαγγελματική του καριέρα, για να αφοσιωθεί στην προπονητική.

Θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον Thiem να βρει ξανά τον καλύτερο εαυτό του και να παίξει το καλύτερό του τένις σε συστηματική βάση, κάτι που αποτυγχάνει να κάνει ο Αυστριακός τα τελευταία 3 χρόνια και κάτι, από το τέλος του 2020, όταν κατέκτησε το US Open και ήταν φιναλίστ στο ATP Finals.

Όπως είχε σημειώσει και μια συνέντευξη που έδωσε στο τέλος του προηγούμενου μήνα στην αυστριακή Der Standard, αυτή μπορεί να είναι και η τελευταία του απόπειρα για να επανέλθει στο κορυφαίο επίπεδο, αφού αν και αυτή βγει αποτυχημένη, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να σταματήσει το τένις!

Ο Thiem έχει επιλέξει στα πλαίσια αυτού του στόχου να μην ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα δυο πρώτα Masters της χρονιάς σε Indian Wells και Μαϊάμι, αλλά να αγωνιστεί στα χωμάτινα Challenger στην Ευρώπη, ώστε να κάνει και καλύτερη προετοιμασία στην αγαπημένη του επιφάνεια, ενόψει της χωμάτινης σεζόν της ΑΤΡ που θα ακολουθήσει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots